طرز تهیه ته چین بادمجان

ته‌چین بادمجان یک غذای لذیذ ایرانی است که ترکیبی از برنج و بادمجان به‌صورت لایه‌ای با ماست، زعفران و تخم‌مرغ تهیه می‌شود. بادمجان‌ها پس از سرخ‌شدن یا کبابی‌شدن به ته‌چین اضافه می‌شوند و طعمی خوش‌عطر و خوش‌رنگ به آن می‌بخشند. گاهی برای افزایش غنا و مزه، گوشت مرغ، گوشت چرخ‌کرده یا حتی سبزیجات دیگر نیز به این غذا اضافه می‌شود.

این غذا با ته‌دیگی طلایی و ترد سرو می‌شود و به‌عنوان یکی از خوراک‌های خاص و پرطرفدار برای مجالس و مهمانی‌ها شناخته می‌شود.

طرز تهیه ته چین بادمجان

طرز تهیه ته چین بادمجان
زمان آماده سازی 30 دقیقه
زمان آشپزی 60 دقیقه
زمان کلی 90 دقیقه
روش آشپزی ایرانی
وعده غذایی ناهار
کالری 1112 کیلوکالری
تعداد نفرات 1 نفر

مواد لازم

  • برنج پخته بدون روغن 28 قاشق غذاخوری
  • تخم مرغ خام 1 عدد متوسط
  • پیاز خام 0.5 عدد متوسط
  • ماست کم چرب 3 قاشق غذاخوری
  • بادمجان خام 3 عدد متوسط
  • روغن آفتابگردان 2.5 قاشق غذاخوری
  • زعفران 0.3 قاشق چایخوری
  • نمک 0.3 قاشق چایخوری
  • فلفل سیاه 0.3 قاشق چایخوری

دستورالعمل ها

  1. 200 گرم برنج خام را از قبل به مدت چند ساعت خیس کنید. سپس آن را در آب‌جوش و نمک برای ۱۵ دقیقه بپزید و سپس آبکش کنید.

  2. بادمجان‌ها را حلقه حلقه کرده، در ظرف آب ریخته، روی آن‌ها نمک پاشیده و اجازه دهید تا نیم ساعت در این حالت بمانند. سپس آبکشی کرده و سرخ کنید.

  3. ماست را به همراه زرده تخم مرغ و زعفران مخلوط کنید. برنج آبکش شده را به این مواد اضافه کنید. این ترکیب را خوب هم بزنید تا یک‌دست شوند.

  4. پیاز را خلالی کرده و سرخ کنید تا پیاز داغ حاصل شود.

  5. ته ظرف و یا قالبی که می‌خواهید ته‌چین را داخل آن درست کنید، کمی چرب کرده و سپس یک لایه از مواد برنجی را داخل ظرف بریزید و صاف کنید. حالا یک لایه از بادمجان‌ها و پیاز داغ را چیده و دوباره یک لایه برنج را روی آن قرار دهید و آن را خوب صاف، فشرده و منسجم کنید.

  6. روی ظرف را پوشانده و به مدت ۱ ساعت داخل فر با دمای ۱۸۵ قرار دهید، تا اطراف ته‌چین خوب طلایی شود. پس از پخت، ته‌چین را داخل ظرف موردنظر برگردانده و سرو کنید. نوش جان!

پرهام محمدی

کارشناس محتوای انرجیم | علاقمند به حوزه تناسب اندام

دیدگاهتان را بنویسید