تهچین بادمجان یک غذای لذیذ ایرانی است که ترکیبی از برنج و بادمجان بهصورت لایهای با ماست، زعفران و تخممرغ تهیه میشود. بادمجانها پس از سرخشدن یا کبابیشدن به تهچین اضافه میشوند و طعمی خوشعطر و خوشرنگ به آن میبخشند. گاهی برای افزایش غنا و مزه، گوشت مرغ، گوشت چرخکرده یا حتی سبزیجات دیگر نیز به این غذا اضافه میشود.
این غذا با تهدیگی طلایی و ترد سرو میشود و بهعنوان یکی از خوراکهای خاص و پرطرفدار برای مجالس و مهمانیها شناخته میشود.
طرز تهیه ته چین بادمجان
مواد لازم
- برنج پخته بدون روغن 28 قاشق غذاخوری
- تخم مرغ خام 1 عدد متوسط
- پیاز خام 0.5 عدد متوسط
- ماست کم چرب 3 قاشق غذاخوری
- بادمجان خام 3 عدد متوسط
- روغن آفتابگردان 2.5 قاشق غذاخوری
- زعفران 0.3 قاشق چایخوری
- نمک 0.3 قاشق چایخوری
- فلفل سیاه 0.3 قاشق چایخوری
دستورالعمل ها
-
200 گرم برنج خام را از قبل به مدت چند ساعت خیس کنید. سپس آن را در آبجوش و نمک برای ۱۵ دقیقه بپزید و سپس آبکش کنید.
-
بادمجانها را حلقه حلقه کرده، در ظرف آب ریخته، روی آنها نمک پاشیده و اجازه دهید تا نیم ساعت در این حالت بمانند. سپس آبکشی کرده و سرخ کنید.
-
ماست را به همراه زرده تخم مرغ و زعفران مخلوط کنید. برنج آبکش شده را به این مواد اضافه کنید. این ترکیب را خوب هم بزنید تا یکدست شوند.
-
پیاز را خلالی کرده و سرخ کنید تا پیاز داغ حاصل شود.
-
ته ظرف و یا قالبی که میخواهید تهچین را داخل آن درست کنید، کمی چرب کرده و سپس یک لایه از مواد برنجی را داخل ظرف بریزید و صاف کنید. حالا یک لایه از بادمجانها و پیاز داغ را چیده و دوباره یک لایه برنج را روی آن قرار دهید و آن را خوب صاف، فشرده و منسجم کنید.
-
روی ظرف را پوشانده و به مدت ۱ ساعت داخل فر با دمای ۱۸۵ قرار دهید، تا اطراف تهچین خوب طلایی شود. پس از پخت، تهچین را داخل ظرف موردنظر برگردانده و سرو کنید. نوش جان!