خوراک سویا یک غذای گیاهی سالم و سرشار از پروتئین است که با استفاده از دانههای سویا یا سویا خشکشده (بافت گیاهی پروتئینی) تهیه میشود. برای آماده کردن، سویا ابتدا در آب گرم خیس میشود تا نرم شود و سپس با پیاز، گوجهفرنگی، فلفل دلمهای و ادویههای معطر مانند زردچوبه، فلفل و زیره طبخ میگردد. این غذا میتواند بهعنوان یک جایگزین مقوی برای گوشت در رژیمهای گیاهخواری استفاده شود و معمولاً با برنج، نان یا حتی بهعنوان یک خوراک ساده سرو میشود. خوراک سویا به دلیل طعمپذیری بالایش، در بسیاری از دستورهای غذایی کاربرد دارد و میتوان آن را بر اساس ذائقه به روشهای مختلفی مزهدار کرد.
طرز تهیه خوراک سویا
مواد لازم
- سویا پخته 1 لیوان
- سیر خام 1 حبه متوسط
- قارچ خام 1.5 لیوان خرد شده
- پیاز خام 0.5 عدد متوسط
- فلفل دلمه ای خام 1 عدد متوسط
- کدو سبز خام 1 عدد متوسط
- گوجه فرنگی خام 1 عدد متوسط
- رب گوجه فرنگی 1.5 قاشق غذاخوری
- روغن آفتابگردان 2 قاشق غذاخوری
- نمک 0.3 قاشق چایخوری
- فلفل سیاه 0.3 قاشق چایخوری
- زردچوبه 0.3 قاشق چایخوری
- پودر آویشن 0.3 قاشق چایخوری
- زعفران 0.3 قاشق چایخوری
دستورالعمل ها
-
ابتدا سویا را که 12 ساعت خیسانده شده را با مقداری آب بپزید و پس از پخت، آب سویا را به خوبی بگیرید.
-
پیاز خرد شده و سیر را با کمی روغن تفت دهید و زمانی که پیاز طلایی شد زردچوبه و فلفل را اضافه کنید و کمی تفت دهید.
-
سویا آب گرفته شده را اضافه کنید و مجدد تفت دهید. سبزیجات را جداگانه تفت دهید و به ترکیب پیاز و سیر و سویا اضافه کنید.
-
پس از این که مواد به خوبی تفت داده شد، رب را کمی تفت دهید و با نصف فنجان آب رقیق کرده و همراه با مقداری آویشن، به ترکیب سبزیجات و سویا اضافه کنید. در این مرحله میتوانید به دلخواه کمی زعفران نیز به غذا اضافه کنید. پس از 10-15 دقیقه پخت خوراک روی حرارت ملایم، غذای شما اماده است. نوش جان!