خورشت قارچ ترکیبی لذیذ از تکههای مرغ و قارچ تازه است که با پیاز داغ، رب گوجهفرنگی و ادویههایی مثل زردچوبه، فلفل سیاه و زعفران تهیه میشود. مرغ در این خورشت بهخوبی طعم قارچ و ادویهها را جذب کرده و غذایی خوشعطر و خوشمزه پدید میآورد. خورشت قارچ یکی از انواع خورش های خوشمزه و پرطرفدار ایرانی است که از خورش های جدید و نوین محسوب می شود.
طرز تهیه خورشت قارچ
مواد لازم
- سینه مرغ ، بدون پوست ، خام 120 گرم
- قارچ خام 1 لیوان خرد شده
- سیر خام 1 حبه متوسط
- رب گوجه فرنگی 1 قاشق غذاخوری
- پیاز خام 0.5 عدد متوسط
- زعفران 0.3 قاشق چایخوری
- فلفل سیاه 0.3 قاشق چایخوری
- نمک 0.3 قاشق چایخوری
- روغن آفتابگردان 2.5 قاشق غذاخوری
دستورالعمل ها
-
1.ابتدا سینه های مرغ را بشورید و در آبکشی قرار دهید. سپس روی تخته آشپزخانه به صورت مربع های متوسط خرد کرده و کنار بگذارید. قارچ ها را با یک دستمال تمیز که داخل آب کرده و آب آن را گرفته اید و نمدار است تمیز کرده و سریع آبکش کنید و سپس روی تخته آشپزخانه به صورت ورقه ورقه برش دهید.
-
2.در ادامه تکه مرغ را به همراه کمی فلفل سیاه و نمک و زردچوبه و زعفران مزه دار کنید و داخل تابه به همراه کمی کره و روغن سرخ کنید تا طلایی شود سپس از تابه خارج کنید.
-
3.پیاز را پوست گرفته و آبکشی کنیم و روی تخته نگینی خرد کرده و سیر را نیز پوست گرفته و بشورید و خرد می کرده و در تابه ای مقداری روغن ریخته و روی حرارت گذاشته تا داغ شود سپس سیر و پیاز را داخل تابه تفت می دهید تا نرم شوند.
-
4.در ادامه قارچ ها را به پیاز و سیر اضافه کنید و برای چند دقیقه در قابلمه را بگذارید تا قارچ ها پخته شوند و تفت می دهیم تا کمی نرم شوند آن وقت در ادامه رب گوجه فرنگی را افزوده و تفت دهید تا بوی خامی رب از بین برود و بعد آرد را کم کم اضافه کرده و روی مواد کمی نمک ، فلفل بپاشید و مخلوط کنید تا ادویه به خورد تمام آنها برود.
-
5.در ادامه تکه های مرغ را داخل قابلمه قرار دهید آن وقت ۱ لیوان آب روی آن ها بریزید و کمی نمک،فلفل نیز روی گوشت ها پاشیده و درب تابه را بگذارید و حرارت را ملایم رو به کم کنید تا گوشت مرغ به همراه دیگر مواد پخته شود.
-
6.پس از اینکه مرغ پخته و نرم شد کمی زعفران دم کرده و کمی آبلیمو نیز به آن بیفزایید و صبر کنید تا خورشت جابیافتد. ۱۵ دقیقه بعد بگذارید تا روی حرارت کم بماند و سپس خورشت را در ظرف کشیده و با سیب زمینی سرخ شده می توانید تزئین کنید و با نان یا پلو سرو کنید. نوش جان