خورشت قیمه بادمجان یکی از غذاهای خوشمزه و محبوب ایرانی است که با ترکیبی از لپه، گوشت گوسفندی یا گاوی، بادمجان سرخشده، رب گوجهفرنگی، و ادویههای معطر تهیه میشود. طعم ترش و خوشعطر این خورشت معمولاً با استفاده از لیموعمانی تقویت میشود. بادمجانهای سرخشده به خورشت حالتی مجلسی و خاص میبخشند و باعث میشوند که این غذا انتخابی جذاب برای مهمانیها باشد. این خورشت بهطور سنتی با برنج ایرانی سرو میشود و میتوان آن را با طعمدهندههایی مثل دارچین و زعفران غنیتر کرد.
طرز تهیه خورشت قیمه بادمجان
مواد لازم
- گوشت گوسفندی خورشتی ، بدون چربی ، خام 100 گرم
- لپه پخته 0.75 لیوان
- بادمجان خام 2.5 عدد متوسط
- لیمو عمانی خام 1 عدد
- پیاز خام 1 عدد کوچک
- رب گوجه فرنگی 1 قاشق غذاخوری
- زردچوبه 0.3 قاشق چایخوری
- فلفل سیاه 0.3 قاشق چایخوری
- پودر دارچین 0.3 قاشق چایخوری
- زعفران 0.3 قاشق چایخوری
- نمک 0.3 قاشق چایخوری
- روغن آفتابگردان 3 قاشق غذاخوری
دستورالعمل ها
-
ابتدا پیاز را در یک قاشق روغن تفت دهید تا طلایی شود.
-
گوشت، فلفل و زردچوبه را به پیاز اضافه و سرخ کنید.
-
در این مرحله 1 لیوان آب اضافه کنید و بگذارید آرام بپزد .
-
در فاصله بادمجان را در مقدار کمی روغن سرخ کنید و سپس سیب زمینیها را نیز خلال کرده و سرخ کنید.
-
رب گوجه فرنگی، لپه و پودر دارچین را دریک قاشق روغن تفت دهید سپس به همراه لیمو عمانی به گوشت اضافه کنید و اجازه دهید بپزد.
-
در پایان زعفران و بادمجان را به غذا اضافه کنید. نوش جان!