طرز تهیه دلمه برگ مو

دلمه برگ مو یکی از غذاهای سنتی و محبوب در فرهنگ‌های مختلف، به‌ویژه در ایران، ترکیه و کشورهای مدیترانه‌ای است. این غذا با برگ‌های انگور تازه  تهیه می‌شود که با ترکیبی از مواد داخلی مانند برنج، سبزی‌های معطر (مانند جعفری و شوید)، گوشت چرخ‌کرده، لپه، و ادویه‌های خوش‌عطر پر می‌شود. پس از پیچیدن برگ‌ها به شکل استوانه‌ای یا مثلثی، دلمه‌ها در یک قابلمه چیده شده و با چاشنی‌هایی مانند آبلیمو، رب انار یا شیره انگور طعم‌دار و پخته می‌شوند.

این غذا معمولاً به عنوان پیش‌غذا یا غذای اصلی سرو می‌شود و با طعم و بافت منحصربه‌فردش، جایگاه ویژه‌ای در سفره‌های مهمانی و مراسم دارد.

طرز تهیه دلمه برگ مو

طرز تهیه دلمه برگ مو
زمان آماده سازی 30 دقیقه
زمان آشپزی 90 دقیقه
زمان کلی 120 دقیقه
روش آشپزی ایرانی
وعده غذایی ناهار
کالری 1154 کیلوکالری
تعداد نفرات 1 نفر

مواد لازم

  • برگ مو خام 6 عدد
  • گوشت گوسفند ، چرخکرده ، خام 90 گرم
  • لپه پخته 100 گرم
  • برنج پخته بدون روغن 28 قاشق غذاخوری
  • سبزی دلمه 4 قاشق غذاخوری
  • پیاز خام 1 عدد کوچک
  • زردچوبه 0.3 قاشق چایخوری
  • روغن آفتابگردان 2 قاشق غذاخوری
  • فلفل سیاه 0.3 قاشق چایخوری
  • شیره انگور 2 قاشق مرباخوری
  • نمک 0.3 قاشق چایخوری
  • آب لیمو ترش 1 قاشق مرباخوری

دستورالعمل ها

  1. برگ مو‌ها را به مدت ۵ دقیقه در آب بپزید تا تغییر رنگ دهند و نرم شوند.

  2. پیاز‌‌ را خرد کرده و در کمی روغن تفت دهید. سپس گوشت و ادویه‌ها را به پیاز اضافه کنید و روی حرارت ملایم تفت دهید.

  3. برنج خام و لپه‌ خام را که از شب قبل خیس کرده‌اید جداگانه بپزید. توجه داشته باشید که برنج را کمی زنده بردارید.

  4. سبزی دلمه خردشده را همراه برنج و لپه آبکش‌شده به مخلوط اضافه کنید و مواد را با هم تفت دهید.

  5. برگ مو را پهن کنید و یک قاشق از مواد دلمه را وسط برگ مو‌ها ریخته و به شکل لوله‌ای بپیچید.

  6. کف قابلمه را با برگ مو بپوشانید و دلمه‌ها را داخل آن بچینید و روی آنها روغن و آب بریزید. سپس روی دلمه‌ها بشقاب سنگین قرار دهید و در ظرف را بگذارید و به مدت 1 ساعت روی حرارت ملایم بپزید.

  7. لیمو ترش و شیره انگور را مخلوط کنید و بر روی دلمه بریزید تا طعم ملس به خود بگیرد و به مدت 30 دقیقه دیگر بپزید. زمانی که دلمه پخته شد، غذای شما آماده است. نوش جان!

نکات

  • نکته: شما می‌توانید بر اساس سلیقه‌ی خود مقدار ترشی و شیرینی دلمه را تغییر دهید یا بجای لیمو و شیره انگور، از ماست ترش یا رب انار استفاده کنید.

پرهام محمدی

کارشناس محتوای انرجیم | علاقمند به حوزه تناسب اندام

دیدگاهتان را بنویسید