دلمه فلفل ترکیهای یک غذای خوشمزه و محبوب در آشپزی ترکیهای است که با فلفلهای دلمهای پر شده از ترکیبی از برنج، سبزیجات معطر، گوجهفرنگی، و گاهی گوشت چرخکرده تهیه میشود. این دلمهها با ادویههای معطری مانند نعنا خشک، پودر پاپریکا، و دارچین مزهدار میشوند و پس از پر شدن، در قابلمهای با سس گوجهفرنگی و آبلیمو پخته میشوند.
این غذای خوشرنگ و مقوی معمولاً به عنوان یک وعده اصلی یا پیشغذا سرو میشود و به دلیل عطر و طعم منحصربهفردش، مورد استقبال زیادی قرار میگیرد. دلمه فلفل ترکیهای هم به صورت گرم و هم سرد قابل مصرف است.
طرز تهیه دلمه فلفل ترکیه ای
مواد لازم
- فلفل دلمه ای خام 2 عدد متوسط
- برنج پخته بدون روغن 1 لیوان
- بلغور گندم پخته 0.5 لیوان
- گوشت گوسفند ، چرخکرده ، خام 80 گرم
- آرد گندم کامل 1.5 قاشق غذاخوری
- سبزی دلمه 0.5 لیوان
- پیاز خام 0.5 عدد متوسط
- رب گوجه فرنگی 1.5 قاشق غذاخوری
- زردچوبه 0.3 قاشق چایخوری
- فلفل سیاه 0.3 قاشق چایخوری
- نمک 0.3 قاشق چایخوری
- روغن آفتابگردان 2 قاشق غذاخوری
دستورالعمل ها
-
پیاز را نگینی خرد کنید و در تابه با کمی روغن سرخ کنید. سپس گوشت چرخ کرده را اضافه کنید و تفت دهید.
-
سبزی دلمه را به گوشت اضافه کنید و تفت دهید. سپس ادویه ها و رب اضافه کنید و تفت دهید.
-
بلغور گندم پخته شده را به همراه برنج آبکش شده اضافه کنید و تفت دهید.
-
سر فلفل دلمه را ببرید و مواد داخل آن را خارج کنید.
-
فلفلها را از موادی که درست کردید پر کنید و در فلفل را روی آن بگذارید.
-
برای تهیه سس دلمه، آرد و رب را کمی تفت اضافه کنید و هم بزنید تا بوی خامی آن از بین برود سپس آب بریزید و اجازه دهید سس کمی غلیظ شود.
-
سس دلمه را روی دلمهها بریزید و در فر با حرارت ۱۸۰ برای ۲۰ دقیقه بگذارید تا بپزند. نوش جان!