دلمه فلفل دلمهای یک غذای سنتی و محبوب در آشپزی ایرانی است که با فلفلهای دلمهای رنگارنگ پر شده از ترکیباتی نظیر برنج، گوشت چرخکرده، سبزیجات معطر، و گاهی لپه تهیه میشود. این دلمهها پس از پر شدن، در قابلمهای با سسی از گوجهفرنگی، آبلیمو یا رب گوجهفرنگی و ادویههای خوشعطر مانند زردچوبه پخته میشوند.
دلمه فلفل دلمهای به دلیل طعم و مزهی دلپذیر و همچنین تنوع رنگی که به سفره میبخشد، یکی از غذاهای پرطرفدار برای دورهمیها و مجالس است. این غذا به عنوان یک وعده اصلی یا پیشغذا سرو میشود و هم به صورت گرم و هم سرد قابل استفاده است.
دلمه فلفل دلمه ای
مواد لازم
- فلفل دلمه ای خام 2 عدد متوسط
- برنج پخته بدون روغن 1.5 لیوان
- لپه پخته 0.75 لیوان
- سبزی دلمه 1 لیوان
- پیاز خام 1 عدد متوسط
- گوشت گوسفند ، چرخکرده ، خام 110 گرم
- رب گوجه فرنگی 2 قاشق غذاخوری
- زردچوبه 0.3 قاشق چایخوری
- نمک 0.3 قاشق چایخوری
- فلفل سیاه 0.3 قاشق چایخوری
- روغن آفتابگردان 1.5 قاشق غذاخوری
دستورالعمل ها
-
پیاز را نگینی خرد کنید و با روغن و ادویه تفت دهید. گوشت چرخکرده را به پیاز اضافه کرده و تفت دهید.
-
سبزیهای خشک معطر دلمه، نعنا، جعفری، مرزه، ترخون، پیازچه، گشنیز و شوید را به گوشت اضافه کنید.
-
زردچوبه، فلفل، نمک و رب را اضافه کنید و تفت دهید.
-
برنج را آبکش کنید و لپه را نیم پز کنید و سپس اضافه کنید.
-
فلفل دلمه ای ها را نیز خوب بشویید. با احتیاط با یک چاقوی تیز قسمت بالایی آنها، که به عنوان در دلمه استفاده خواهند شد را جدا کنید، سپس محتویات داخل فلفل دلمه ای ها را خالی کنید.
-
داخل فلفل دلمه هایی که خالی کردید را با مایه ی دلمه کاملا پر کنید و درب را نیز روی آنها بگذارید.
-
برای سس دلمه، رب گوجه را همراه با ادویه های دلخواه کمی تفت دهید.
-
در آخر سس را روی دلمهها بریزید و اجازه دهید پخته شوند و طعم سس به خوبی به خورد دلمهها برود. نوش جان!
نکات
- نکته: در صورتی که وگن هستید، گوشت را حذف کنید و یا از سویا استفاده کنید.