دلمه گوجه فرنگی (با سویا) یک گزینه عالی برای افرادی است که به دنبال جایگزینی گیاهی و سالم برای دلمههای سنتی با گوشت هستند. در این نسخه، گوجه فرنگیهای بزرگ و رسیده بهعنوان “پوسته” برای پر کردن مواد استفاده میشوند. مواد پرکننده شامل سویا، سبزیجات معطر مانند جعفری، پیاز، برنج و ادویههای خوشطعم هستند.
این دلمهها علاوه بر طعم و بافت لذیذی که دارند، برای افرادی که رژیم گیاهی یا کمچربی دارند نیز مناسب هستند. در این نوع دلمه، پس از پر کردن گوجه فرنگیها، آنها در سسی متشکل از گوجهفرنگی و کمی آبلیمو یا رب گوجهفرنگی پخته میشوند. این دلمهها میتوانند به عنوان یک وعده اصلی سالم و مغذی در برنامههای غذایی گنجانده شوند.
طرز تهیه دلمه گوجه فرنگی (با سویا)
مواد لازم
- گوجه فرنگی خام 3 عدد متوسط
- رب گوجه فرنگی 2 قاشق غذاخوری
- پیاز خام 1 عدد متوسط
- برنج پخته بدون روغن 1.5 لیوان
- سویا پخته 0.5 لیوان
- سبزی دلمه 0.5 لیوان
- لپه پخته 0.75 لیوان
- نمک 0.5 قاشق چایخوری
- زردچوبه 0.5 قاشق چایخوری
- روغن آفتابگردان 1.5 قاشق غذاخوری
- فلفل سیاه 0.3 قاشق چایخوری
دستورالعمل ها
-
پیاز را نگینی خرد کنید و با روغن و ادویه تفت دهید. سویا را به پیاز اضافه کنید.
-
سبزیهای معطر دلمه، نعنا، جعفری، مرزه، ترخون، پیازچه، گشنیز و شوید را خوب بشویید، خشک کنید و سپس به صورت خیلی ریز و ساطوری خرد کنید و به سویا اضافه کنید.
-
زردچوبه، فلفل، نمک و رب را اضافه کنید و تفت دهید.
-
برنج را آبکش کنید و لپه را نیم پز کنید و سپس اضافه کنید.
-
گوجهفرنگیها را نیز خوب بشویید. با احتیاط با یک چاقوی تیز قسمت بالایی آنها، که به عنوان در دلمه گوجه فرنگی استفاده خواهند شد را جدا کنید، سپس به کمک یک قاشق داخل گوجهفرنگیها را خالی کنید. محتویات داخل گوجهها را برای درست کردن سس دلمه نگه دارید.
-
حالا با استفاده از مایه دلمه داخل گوجههایی که خالی کردید را کاملا پر کنید و در گوجه ها را نیز روی آنها بگذارید.
-
برای سس دلمه، محتویات داخل گوجه را با رب گوجه و ادویه تفت دهید.
-
در آخر سس را روی دلمههای گوجه فرنگی بریزید و اجازه دهید پخته شوند و طعم سس به خوبی به خورد دلمهها برود. نوش جان!