دلمه گوجه فرنگی (با گوشت) یکی از غذاهای خوشمزه و محبوب ایرانی است که در آن گوجهفرنگیهای بزرگ بهعنوان پوسته برای پر کردن مواد استفاده میشوند. این مواد معمولاً شامل گوشت چرخکرده، برنج، سبزیجات معطر (مانند جعفری و شوید)، پیاز، گوجهفرنگی خرد شده و ادویههای مختلف هستند. گوجهفرنگیهای پر شده سپس در یک قابلمه با سس گوجهفرنگی و آبلیمو پخته میشوند.
دلمه گوجه فرنگی با گوشت به دلیل داشتن طعمی دلپذیر و ترکیب متعادل از پروتئین، کربوهیدرات و چربی، یکی از غذاهای محبوب در میان ایرانیها بهشمار میرود. این غذا میتواند بهعنوان یک وعده اصلی در ناهار یا شام سرو شود و به دلیل طعم خاصش، گزینهای مناسب برای مهمانیها و مراسمهای خاص نیز است.
طرز تهیه دلمه گوجه فرنگی (با گوشت)
مواد لازم
- گوجه فرنگی خام 3 عدد متوسط
- برنج پخته بدون روغن 1.5 لیوان
- لپه پخته 0.75 لیوان
- سبزی دلمه 1 لیوان
- پیاز خام 1 عدد متوسط
- گوشت گوسفند ، چرخکرده ، خام 100 گرم
- رب گوجه فرنگی 2 قاشق غذاخوری
- زردچوبه 0.3 قاشق چایخوری
- نمک 0.3 قاشق چایخوری
- فلفل سیاه 0.3 قاشق چایخوری
- روغن آفتابگردان 2 قاشق غذاخوری
دستورالعمل ها
-
پیاز را نگینی خرد کنید و با روغن و ادویه تفت دهید. سپس گوشت چرخکرده را به پیاز اضافه کنید.
-
سبزیهای خشک معطر دلمه، نعنا، جعفری، مرزه، ترخون، پیازچه، گشنیز و شوید را به گوشت اضافه کنید.
-
زردچوبه، فلفل، نمک و رب را اضافه کنید و تفت دهید.
-
برنج را آبکش کنید و لپه را نیم پز کنید و سپس اضافه کنید.
-
گوجهفرنگیها را نیز خوب بشویید. با احتیاط با یک چاقوی تیز قسمت بالایی آنها، که به عنوان در دلمه گوجه فرنگی استفاده خواهند شد را جدا کنید، سپس به کمک یک قاشق داخل گوجهفرنگیها را خالی کنید. محتویات داخل گوجهها را برای درست کردن سس دلمه نگه دارید.
-
حالا با استفاده از مایه دلمه داخل گوجههایی که خالی کردید را کاملا پر کنید و در گوجه ها را نیز روی آنها بگذارید.
-
برای سس دلمه، محتویات داخل گوجه را با رب گوجه و ادویه تفت دهید.
-
در آخر سس را روی دلمههای گوجه فرنگی بریزید و اجازه دهید پخته شوند و طعم سس به خوبی به خورد دلمهها برود. نوش جان!
نکات
- نکته: اگر وگن هستید گوشت را حذف کنید.