طرز تهیه سوفله گوشت

سوفله گوشت یک غذای خوش‌طعم و مقوی است که از لایه‌های گوشت چرخ‌کرده تفت‌داده‌شده با پیاز و ادویه، سیب‌زمینی یا پوره سیب‌زمینی، تخم‌مرغ و پنیر تهیه می‌شود. ابتدا گوشت چرخ‌کرده با پیاز، رب گوجه‌فرنگی و ادویه‌هایی مانند زردچوبه، نمک و فلفل تفت داده می‌شود. سپس در قالب، لایه‌ای از پوره سیب‌زمینی، گوشت و مخلوط خامه و تخم‌مرغ ریخته می‌شود و روی آن پنیر قرار می‌گیرد. این ترکیب در فر پخته می‌شود تا سطحی طلایی و بافتی یکدست پیدا کند. سوفله گوشت معمولاً به‌عنوان غذای اصلی همراه با سالاد سرو می‌شود.

 

طرز تهیه سوفله گوشت

طرز تهیه سوفله گوشت
زمان آماده سازی 20 دقیقه
زمان آشپزی 60 دقیقه
زمان کلی 80 دقیقه
روش آشپزی بین‌المللی
وعده غذایی ناهار
کالری 752 کیلوکالری
تعداد نفرات 1 نفر

مواد لازم

  • گوشت گاو ، چرخکرده ، کم چرب ، خام 130 گرم
  • آرد گندم کامل 1 قاشق غذاخوری
  • شیر 1.5 % چرب 0.5 لیوان
  • سیب زمینی خام 1 عدد متوسط
  • فلفل دلمه ای خام 1 عدد کوچک
  • پنیر پارمسان 1 قاشق غذاخوری
  • سیر خام 1 حبه متوسط
  • پیاز خام 1 عدد کوچک
  • رب گوجه فرنگی 1 قاشق غذا خوری سر خالی
  • تخم مرغ خام 1 عدد متوسط
  • روغن آفتابگردان 2.5 قاشق غذاخوری
  • زردچوبه 0.3 قاشق چایخوری
  • فلفل سیاه 0.3 قاشق چایخوری
  • نمک 0.3 قاشق چایخوری

دستورالعمل ها

  1. پیاز‌ و فلفل دلمه‌ای را خرد یا رنده کرده و با مقدار کمی روغن سرخ کنید.

  2. گوشت چرخ کرده را به مواد اضافه کرده و با یکدیگر تفت دهید.

  3. رب گوجه، نمک، فلفل، زردچوبه را اضافه کرده و با مواد تفت دهید.

  4. برای تهیه سس ابتدا سیر رنده شده را با مقدار بسیار کمی کره تفت بدهید تا کره مزه سیر را بگیرد، ولی سیر سرخ نشود.

  5. آرد را اضافه کرده و با مقداری روغن (یا کمی کره در صورت تمایل) کمی تفت بدهید تا خوب با یکدیگر مخلوط شوند.

  6. شیر را کم کم بیفزایید و سریع هم بزنید تا گلوله نشود، مواد را خوب هم بزنید کمی که غلیظ شد کمی پنیر پارمسان را در صورت تمایل اضافه کنید و هم بزنید تا سس غلیظ شود.

  7.  زرده و سفیده تخم مرغ‌ها را از هم جدا کرده و زرده را جداگانه بزنید. سفیده را حسابی هم بزنید تا پف کند.

  8. در این مرحله سیب زمینی‌های پخته شده را نگینی و یا حلقه‌ای خرد کنید.

  9. مایه گوشتی، سس سفید و زرده زده شده را به سیب زمینی‌ها اضافه کرده و خوب مخلوط کنید. سپس مایه را تست کنید تا در صورتی که نمک یا فلفل کم داشت به آن اضافه کنید.

  10. کف ظرف را چرب کرده و مایه سوفله را داخلش بریزید. روی سوفله مقدار کمی پنیر پارمسان (در صورت تمایل) بریزید و آن را به مدت ۳۰ دقیقه الی ۴۵ دقیقه داخل فری با دمای ۱۸۰ درجه قرار دهید.

  11. ۱۰ دقیقه مانده به آخر پخت، گریل را نیز روشن کنید تا پنیر روی سوفله‌ها طلایی شود، نوش جان!

پرهام محمدی

کارشناس محتوای انرجیم | علاقمند به حوزه تناسب اندام

دیدگاهتان را بنویسید