سوفله گوشت یک غذای خوشطعم و مقوی است که از لایههای گوشت چرخکرده تفتدادهشده با پیاز و ادویه، سیبزمینی یا پوره سیبزمینی، تخممرغ و پنیر تهیه میشود. ابتدا گوشت چرخکرده با پیاز، رب گوجهفرنگی و ادویههایی مانند زردچوبه، نمک و فلفل تفت داده میشود. سپس در قالب، لایهای از پوره سیبزمینی، گوشت و مخلوط خامه و تخممرغ ریخته میشود و روی آن پنیر قرار میگیرد. این ترکیب در فر پخته میشود تا سطحی طلایی و بافتی یکدست پیدا کند. سوفله گوشت معمولاً بهعنوان غذای اصلی همراه با سالاد سرو میشود.
طرز تهیه سوفله گوشت
مواد لازم
- گوشت گاو ، چرخکرده ، کم چرب ، خام 130 گرم
- آرد گندم کامل 1 قاشق غذاخوری
- شیر 1.5 % چرب 0.5 لیوان
- سیب زمینی خام 1 عدد متوسط
- فلفل دلمه ای خام 1 عدد کوچک
- پنیر پارمسان 1 قاشق غذاخوری
- سیر خام 1 حبه متوسط
- پیاز خام 1 عدد کوچک
- رب گوجه فرنگی 1 قاشق غذا خوری سر خالی
- تخم مرغ خام 1 عدد متوسط
- روغن آفتابگردان 2.5 قاشق غذاخوری
- زردچوبه 0.3 قاشق چایخوری
- فلفل سیاه 0.3 قاشق چایخوری
- نمک 0.3 قاشق چایخوری
دستورالعمل ها
-
پیاز و فلفل دلمهای را خرد یا رنده کرده و با مقدار کمی روغن سرخ کنید.
-
گوشت چرخ کرده را به مواد اضافه کرده و با یکدیگر تفت دهید.
-
رب گوجه، نمک، فلفل، زردچوبه را اضافه کرده و با مواد تفت دهید.
-
برای تهیه سس ابتدا سیر رنده شده را با مقدار بسیار کمی کره تفت بدهید تا کره مزه سیر را بگیرد، ولی سیر سرخ نشود.
-
آرد را اضافه کرده و با مقداری روغن (یا کمی کره در صورت تمایل) کمی تفت بدهید تا خوب با یکدیگر مخلوط شوند.
-
شیر را کم کم بیفزایید و سریع هم بزنید تا گلوله نشود، مواد را خوب هم بزنید کمی که غلیظ شد کمی پنیر پارمسان را در صورت تمایل اضافه کنید و هم بزنید تا سس غلیظ شود.
-
زرده و سفیده تخم مرغها را از هم جدا کرده و زرده را جداگانه بزنید. سفیده را حسابی هم بزنید تا پف کند.
-
در این مرحله سیب زمینیهای پخته شده را نگینی و یا حلقهای خرد کنید.
-
مایه گوشتی، سس سفید و زرده زده شده را به سیب زمینیها اضافه کرده و خوب مخلوط کنید. سپس مایه را تست کنید تا در صورتی که نمک یا فلفل کم داشت به آن اضافه کنید.
-
کف ظرف را چرب کرده و مایه سوفله را داخلش بریزید. روی سوفله مقدار کمی پنیر پارمسان (در صورت تمایل) بریزید و آن را به مدت ۳۰ دقیقه الی ۴۵ دقیقه داخل فری با دمای ۱۸۰ درجه قرار دهید.
-
۱۰ دقیقه مانده به آخر پخت، گریل را نیز روشن کنید تا پنیر روی سوفلهها طلایی شود، نوش جان!