سوهان عسلی یک شیرینی خوشمزه و سنتی ایرانی است که از ترکیب شکر، عسل، کره و مغزهایی مانند بادام، پسته یا کنجد تهیه میشود. این مواد روی حرارت ملایم ترکیب شده و به صورت کاراملی درمیآید. سپس مخلوط داغ روی سطحی صاف ریخته و پهن میشود تا خنک و ترد گردد. سوهان عسلی بهعنوان یک شیرینی مقوی و خوشطعم در کنار چای یا قهوه سرو میشود.
طرز تهیه سوهان عسلی
مواد لازم
- عسل 2 قاشق غذاخوری
- شکر 50 گرم
- کره 0.5 قاشق غذاخوری
- زعفران 1 قاشق چایخوری
- بادام درختی (مغز) 10 عدد
- پسته ( خام ) 5 عدد
دستورالعمل ها
-
شکر، کره و عسل را در یک کاسه روحی یا استیل یا تابه نچسب بریزید و روی حرارت بسیار ملایم قرار دهید.
-
با استفاده از یک قاشق دسته بلند، به آرامی مایه را هم بزنید تا به خوبی باهم مخلوط شوند.
-
زمانی که مایه سوهان عسلی شروع به تغییر رنگ کرد و به رنگ طلایی درآمد، پودر زعفران و خلال بادام را داخل آن بریزید و به آرامی هم بزنید.
-
در این مرحله، کمکم مشاهده میکنید که تمام مواد داخل کاسه به شکل منسجمی به یکدیگر میچسبند اما جای نگرانی نیست.
-
مایه را بسیار آرام هم بزنید زیرا در اثر هم زدن سریع و زیاد بادامها خرد میشوند. با گذشت زمان، بادامها شروع به تغییر رنگ کرده و ابتدا قهوهای روشن و بعد تیره میشوند.
-
زمانی که احساس کردید رنگ بادامها مطابق با سلیقه شماست، شعله را تا آخرین اندازهای که امکان دارد کم کنید.
-
یک سینی استیل یا ظرف پیرکس یا فویل آلومینیومی را برداشته و آن را چرب کنید.
-
با استفاده از یک قاشق مرباخوری، خیلی سریع، سوهان را قاشق قاشق داخل سینی یا ظرف پیرکس بریزید. مواظب باشید! زیرا مایع سوهان خیلی داغ و سوزان است و ممکن است دستتان را بسوزاند.
-
پستهها را روی سوهانها بریزید و زمان دهید تا سرد شوند. نوش جان!