طرز تهیه سوهان عسلی

سوهان عسلی یک شیرینی خوشمزه و سنتی ایرانی است که از ترکیب شکر، عسل، کره و مغزهایی مانند بادام، پسته یا کنجد تهیه می‌شود. این مواد روی حرارت ملایم ترکیب شده و به صورت کاراملی درمی‌آید. سپس مخلوط داغ روی سطحی صاف ریخته و پهن می‌شود تا خنک و ترد گردد. سوهان عسلی به‌عنوان یک شیرینی مقوی و خوش‌طعم در کنار چای یا قهوه سرو می‌شود.

 

طرز تهیه سوهان عسلی

طرز تهیه سوهان عسلی
زمان آماده سازی 15 دقیقه
زمان آشپزی 30 دقیقه
زمان کلی 45 دقیقه
روش آشپزی ایرانی
وعده غذایی میان وعده
کالری 444 کیلوکالری
تعداد نفرات 1 نفر

مواد لازم

  • عسل 2 قاشق غذاخوری
  • شکر 50 گرم
  • کره 0.5 قاشق غذاخوری
  • زعفران 1 قاشق چایخوری
  • بادام درختی (مغز) 10 عدد
  • پسته ( خام ) 5 عدد

دستورالعمل ها

  1. شکر، کره و عسل را در یک کاسه روحی یا استیل یا تابه نچسب بریزید و روی حرارت بسیار ملایم قرار دهید.

  2. با استفاده از یک قاشق دسته بلند، به آرامی مایه را هم بزنید تا به خوبی باهم مخلوط شوند.

  3. زمانی که مایه سوهان عسلی شروع به تغییر رنگ کرد و به رنگ طلایی درآمد، پودر زعفران و خلال بادام را داخل آن بریزید و به آرامی هم بزنید.

  4. در این مرحله، کم‌کم مشاهده می‌کنید که تمام مواد داخل کاسه به شکل منسجمی به یکدیگر می‌چسبند اما جای نگرانی نیست.

  5. مایه را بسیار آرام هم بزنید زیرا در اثر هم زدن سریع و زیاد بادام‌ها خرد می‌شوند. با گذشت زمان، بادام‌ها شروع به تغییر رنگ کرده و ابتدا قهوه‌ای روشن و بعد تیره می‌شوند.

  6. زمانی که احساس کردید رنگ بادام‌ها مطابق با سلیقه شماست، شعله را تا آخرین اندازه‌ای که امکان دارد کم کنید.

  7. یک سینی استیل یا ظرف پیرکس یا فویل آلومینیومی را برداشته و آن را چرب کنید.

  8. با استفاده از یک قاشق مرباخوری، خیلی سریع، سوهان را قاشق قاشق داخل سینی یا ظرف پیرکس بریزید. مواظب باشید! زیرا مایع سوهان خیلی داغ و سوزان است و ممکن است دست‌تان را بسوزاند.

  9. پسته‌ها را روی سوهان‌ها بریزید و زمان دهید تا سرد شوند. نوش جان!

پرهام محمدی

کارشناس محتوای انرجیم | علاقمند به حوزه تناسب اندام

دیدگاهتان را بنویسید