طرز تهیه سیر قلیه

سیر قلیه یکی از غذاهای سنتی و خوش‌طعم گیلانی است که با برگ سیر تازه، تخم‌مرغ و گوشت مرغ یا گاهی  اردک تهیه می‌شود. این خوراک معطر با تفت دادن پیاز، سیر و همچنین برگ سیر و ترکیب آن با تخم‌مرغ، طعمی خاص و دلچسب دارد و معمولاً همراه با برنج کته سرو می‌شود.

 

طرز تهیه سیر قلیه

طرز تهیه سیر قلیه
زمان آماده سازی 20 دقیقه
زمان آشپزی 60 دقیقه
زمان کلی 80 دقیقه
روش آشپزی ایرانی
وعده غذایی ناهار
کالری 451 کیلوکالری
تعداد نفرات 1 نفر

مواد لازم

  • ران مرغ ، بدون پوست ، خام 120 گرم
  • سیر خام 1 حبه متوسط
  • برگ سیر خام 4 قاشق غذاخوری
  • پیاز خام 0.5 عدد متوسط
  • لپه پخته 70 گرم
  • تخم مرغ خام 1 عدد متوسط
  • نمک 0.5 قاشق چایخوری
  • زردچوبه 0.5 قاشق چایخوری
  • روغن کانولا 3 قاشق مرباخوری

دستورالعمل ها

  1. نصف پیاز متوسط را خرد کرده و با نصف حبه سیر در کمی روغن تفت دهید. سپس مرغ را به همراه نمک و زردچوبه اضافه کنید و تفت دهید.

  2. آب اضافه کنید و اجازه دهید مرغ بپزید. (۴۵ دقیقه )

  3. نصف دیگر پیاز را خلالی خرد کنید و در روغن تفت دهید. سپس برگ‌های سیر شسته ‌شده که آب آن‌ها را گرفته‌اید را به صورت ریز (مثل سبزی خورشتی) خرد کنید و به پیاز اضافه و تفت دهید.

  4. تخم‌مرغ‌ را به سیر و پیاز اضافه کنید و اجازه دهید کمی خودشان را بگیرند. سپس مخلوط تخم‌مرغ، سیر و پیازها را هم بزنید و لپه‌های پخته شده را به آن اضافه کنید.

  5. مرغ‌ها را بعد از پخت به همراه آب مرغ، نمک و فلفل سیاه به سیر، تخم‌مرغ و پیاز اضافه کنید. سپس اجازه دهید این مواد با هم پخته شوند و به روغن بیفتند.

  6. توجه داشته باشید که آب خورشت سیر قلیه، نباید زیاد باشد. در صورت تمایل، می‌توانید مقداری آب نارنج به غذا اضافه کنید. نوش جان!

پرهام محمدی

کارشناس محتوای انرجیم | علاقمند به حوزه تناسب اندام

دیدگاهتان را بنویسید