شیرین پلو با مرغ یک غذای مجلسی و سنتی ایرانی است که از برنج زعفرانی همراه با خلال پوست پرتقال، هویج، زرشک، شکر و مرغ تهیه میشود. مرغ با ادویهجات و زعفران پخته شده و برنج با لایههایی از مواد شیرین ترکیب میشود. این غذا با طعمی متعادل از شیرینی و شوری، معمولاً در مجالس و مهمانیها سرو میشود و با خلال پسته و بادام تزئین میگردد.
طرز تهیه شیرین پلو با مرغ
مواد لازم
- سینه مرغ ، بدون پوست ، خام 150 گرم
- برنج پخته (کم روغن) 18 قاشق غذاخوری
- پوست پرتقال 2 قاشق غذاخوری
- پیاز خام 1 عدد متوسط
- هویج خام 2.5 عدد متوسط
- بادام درختی (مغز) 6 عدد متوسط
- پسته ( بوداده ، بدون نمک ) 5 عدد متوسط
- زرشک 2 قاشق غذاخوری
- شکر 3 قاشق مرباخوری
- زعفران 0.3 قاشق چایخوری
- گلاب 0.5 قاشق غذاخوری
- کره 1 قاشق مرباخوری
- فلفل سیاه 0.3 قاشق چایخوری
- نمک 0.5 قاشق چایخوری
- روغن آفتابگردان 5 قاشق غذاخوری
دستورالعمل ها
-
ابتدا پیاز را خرد کرده و مرغ را با کمی نمک، زردچوبه و فلفل سیاه بپزید.
-
پسته و بادام را خلال کنید. خلالها را در گلاب خیس کنید و بعد از چند دقیقه کمی در کره تفت دهید.
-
هویجها را هم پوست بگیرید و به صورت خلالهای ۲ سانتی متری خرد کنید و در یک تابه دیگر با کمی روغن تفت دهید تا هویجها هم نرم شوند.
-
بعد به هویجها به اندازه دلخواه شکر به همراه کمی زعفران و نصف پیمانه آب اضافه کنید و اجازه دهید تا هویجها خوب بپزند ولی له نشوند.
-
در مرحلهی بعد باید تلخی خلال پرتقال را از بین ببرید. برای این کار باید چند بار خلالها را در آب جوش بریزید و آبکش کنید.
-
زرشک را با کمی کره و شکر تفت دهید سپس مرغ را ریش ریش کنید و به همراه هویج، پوست پرتقال، خلالها و زعفران به آن اضافه کنید و تفت دهید. مواد را بچشید اگر احتیاج به شکر داشت به آن اضافه کنید.
-
200 گرم برنج خام را در آب بپزید و آبکش کنید. برنج را کمی زودتر بردارید تا پلو شفته نشود.
-
به ترتیب یک لایه برنج و یک لایه از مایه مرغ سرخ شده را اضافه کنید. شیرین پلو را دم بگذارید. نوش جان!