عدس پلو یک غذای خوشمزه و مقوی ایرانی است که از ترکیب برنج و عدس پختهشده تهیه میشود. این غذا معمولاً با پیاز داغ، کشمش، خرما و در صورت تمایل گوشت چرخکرده تزئین میشود. طعم متعادل و ارزش غذایی بالای عدس پلو، آن را به یکی از گزینههای محبوب برای وعدههای اصلی تبدیل کرده است.
طرز تهیه عدس پلو
مواد لازم
- برنج پخته (کم روغن) 18 قاشق غذاخوری
- عدس پخته 1.5 لیوان
- پودر دارچین 0.3 قاشق چایخوری
- زعفران 0.3 قاشق چایخوری
- روغن آفتابگردان 3 قاشق غذاخوری
دستورالعمل ها
-
عدس را از قبل خیس کرده، سپس در قابلمه با آب نیم پز کنید.
-
190 گرم برنج خام را نسبت به نوع آن در یک کاسه با مقداری آب بخیسانید. سپس یک قابلمه مناسب روی حرارت قرار دهید و چند لیوان آب داخل قابلمه بریزید.
-
برنج را به همراه مقداری نمک به قابلمه اضافه کنید و اجازه دهید برنج چند دقیقه بجوشد. برنج را باید زمانی که اطراف دانههای آن نرم و مغز آن سفت است آبکش کنید.
-
کمی روغن در قابلمه بریزید و برنج آبکش و عدس نیم پز را به صورت لایه لایه در قابله بریزید، در آخر روی برنج کمی دارچین بریزید تا خوش عطر شود و بگذارید دم بکشد.
-
وقتی برنج دم کشید، آن را در ظرفی کشیده و کمی برنج زعفرانی بر روی برنج بریزید. نوش جان!