فلافل یک غذای خوشمزه و پرطرفدار خاورمیانهای است که از نخود خیسخورده، سیر، پیاز و ادویههایی مانند زیره و گشنیز تهیه میشود. این مواد پس از چرخشدن به شکل توپهای کوچک در روغن سرخ میشوند تا سطحی ترد و طلایی پیدا کنند. فلافل معمولاً با نان پیتا، ترشی، سبزیجات تازه و سس مخصوص مانند سس ارده (طحینه) سرو میشود.
طرز تهیه فلافل
مواد لازم
- نخود پخته 3 لیوان
- پیاز خام 2 عدد متوسط
- تخم مرغ خام 1 عدد
- آرد نخودچی 2.5 قاشق غذاخوری
- زیره سبز 0.3 قاشق چایخوری
- زردچوبه 0.3 قاشق چایخوری
- فلفل سیاه 0.3 قاشق چایخوری
- نمک 0.3 قاشق چایخوری
- روغن آفتابگردان 4 قاشق غذاخوری
دستورالعمل ها
-
نخود را از شب قبل خیس کنید. اگر وقت ندارید میتوانید به نخود نمک بزنید و برای ۲ تا ۳ ساعت خیس کنید.
-
نخود خیسخورده، سیر و پیاز و تمام ادویهها را داخل غذاساز بریزید و میکس کنید. برای این کار میتوانید از چرخ گوشت نیز استفاده کنید. توجه داشته باشید مواد پوره نشود و جوری باشد که زیر دندان بیاید.
-
آرد و تخم مرغ را به مواد میکس شده اضافه کنید و خوب ورز دهید.
-
مواد را به وسیله قالب فلافل یا با قاشق به صورت توپی درآورید و در مقدار کمی روغن سرخ کنید. نوش جان!
نکات
- نکته: در صورت امکان بجای سرخ کردن، از هواپز جهت پخت فلافل استفاده کنید تا میزان چربی غذا به حداقل برسد.