طرز تهیه قطاب

قطاب یکی از شیرینی‌های سنتی و محبوب ایرانی است که از خمیر نرم تهیه‌شده با آرد، ماست و روغن درست می‌شود و با ترکیبی از مغزهای آسیاب‌شده (مانند گردو یا بادام)، شکر و هل پر می‌شود. این خمیر پس از پر کردن و شکل دادن به قطاب‌ها، سرخ شده یا در فر پخته می‌شود و در نهایت در پودر قند غلتانده می‌شود تا طعمی شیرین و عطری دلپذیر پیدا کند.

 

طرز تهیه قطاب

طرز تهیه قطاب
زمان آماده سازی 30 دقیقه
زمان آشپزی 15 دقیقه
زمان کلی 45 دقیقه
روش آشپزی ایرانی
وعده غذایی میان وعده
کالری 2775 کیلوکالری
تعداد نفرات 1 نفر

مواد لازم

  • آرد گندم سفید ( مخصوص پخت کیک ) 2.5 لیوان
  • تخم مرغ خام 1 عدد متوسط
  • ماست کم چرب 0.5 لیوان
  • بکینگ پودر 1 قاشق چایخوری
  • هل 2 قاشق چایخوری
  • گردو ( مغز ) 10 عدد
  • پودر دارچین 1 قاشق غذاخوری
  • شکر 5 قاشق غذاخوری
  • روغن آفتابگردان 80 گرم
  • قند 6 عدد

دستورالعمل ها

  1. ابتدا تخم‌مرغ، ماست و ۵۰ گرم روغن را در ظرف گودی بریزید و با همزن‌دستی یا چنگال هم بزنید.

  2. سپس پودر هل را اضافه و مخلوط کنید.

  3. آرد را دو بار الک کنید و بیکینگ پودر را با آن مخلوط کنید و کم کم به مواد اضافه کنید و هم بزنید تا کم کم خمیر شود. خمیر را 1 ساعت استراحت دهید.

  4. در این فاصله برای مواد داخل قطاب، گردوی خرد شده، شکر، پودر دارچین و هل ساییده شده را با هم مخلوط کنید.

  5. بعد از استراحت، خمیر را روی سطحی صاف پهن کنید و با سر لیوان یا قالب دایره به اندازه های یکسان قالب بزنید.

  6. بعد از ریختن مواد، اطراف خمیر را به یک نقطه جمع کنید تا توپی شکل شود و دور تا دور خمیر را آب بزنید تا باز نشود. شما به مدل‌های دیگر نیز میتوانید قطاب را بپیچید.

  7. در یک تابه‌ی کوچک روغن بریزید، به اندازه‌ای که قطاب در روغن غوطه‌ور شود، و قطاب‌ها را سرخ کنید تا طلایی شود.

  8. وقتی قطاب سرخ شد، بگذارید تا خنک شود، سپس در پودر قند بغلتانید. نوش جان!

پرهام محمدی

کارشناس محتوای انرجیم | علاقمند به حوزه تناسب اندام

دیدگاهتان را بنویسید