قطاب یکی از شیرینیهای سنتی و محبوب ایرانی است که از خمیر نرم تهیهشده با آرد، ماست و روغن درست میشود و با ترکیبی از مغزهای آسیابشده (مانند گردو یا بادام)، شکر و هل پر میشود. این خمیر پس از پر کردن و شکل دادن به قطابها، سرخ شده یا در فر پخته میشود و در نهایت در پودر قند غلتانده میشود تا طعمی شیرین و عطری دلپذیر پیدا کند.
طرز تهیه قطاب
مواد لازم
- آرد گندم سفید ( مخصوص پخت کیک ) 2.5 لیوان
- تخم مرغ خام 1 عدد متوسط
- ماست کم چرب 0.5 لیوان
- بکینگ پودر 1 قاشق چایخوری
- هل 2 قاشق چایخوری
- گردو ( مغز ) 10 عدد
- پودر دارچین 1 قاشق غذاخوری
- شکر 5 قاشق غذاخوری
- روغن آفتابگردان 80 گرم
- قند 6 عدد
دستورالعمل ها
-
ابتدا تخممرغ، ماست و ۵۰ گرم روغن را در ظرف گودی بریزید و با همزندستی یا چنگال هم بزنید.
-
سپس پودر هل را اضافه و مخلوط کنید.
-
آرد را دو بار الک کنید و بیکینگ پودر را با آن مخلوط کنید و کم کم به مواد اضافه کنید و هم بزنید تا کم کم خمیر شود. خمیر را 1 ساعت استراحت دهید.
-
در این فاصله برای مواد داخل قطاب، گردوی خرد شده، شکر، پودر دارچین و هل ساییده شده را با هم مخلوط کنید.
-
بعد از استراحت، خمیر را روی سطحی صاف پهن کنید و با سر لیوان یا قالب دایره به اندازه های یکسان قالب بزنید.
-
بعد از ریختن مواد، اطراف خمیر را به یک نقطه جمع کنید تا توپی شکل شود و دور تا دور خمیر را آب بزنید تا باز نشود. شما به مدلهای دیگر نیز میتوانید قطاب را بپیچید.
-
در یک تابهی کوچک روغن بریزید، به اندازهای که قطاب در روغن غوطهور شود، و قطابها را سرخ کنید تا طلایی شود.
-
وقتی قطاب سرخ شد، بگذارید تا خنک شود، سپس در پودر قند بغلتانید. نوش جان!