طرز تهیه قلیه ماهی

قلیه ماهی یکی از غذاهای سنتی و محبوب جنوب ایران است که با ماهی، سبزی‌های معطر (شنبلیله و گشنیز)، تمر هندی و ادویه‌های تند و خوش‌عطر تهیه می‌شود. این خورش با طعمی ترش و تند، عطر خاصی دارد و معمولاً با برنج سرو می‌شود، به‌ویژه در کنار سیر ترشی یا سالاد شیرازی.

 

طرز تهیه قلیه ماهی

طرز تهیه قلیه ماهی
زمان آماده سازی 15 دقیقه
زمان آشپزی 45 دقیقه
زمان کلی 60 دقیقه
روش آشپزی ایرانی
وعده غذایی ناهار
کالری 482 کیلوکالری
تعداد نفرات 1 نفر

مواد لازم

  • ماهی سفید خام 110 گرم
  • تمر هندی 30 گرم
  • شنبلیله خام 3 قاشق غذاخوری
  • گشنیز تازه 3 قاشق غذاخوری
  • سیر خام 1 حبه متوسط
  • پیاز خام 1 عدد متوسط
  • زردچوبه 0.3 قاشق چایخوری
  • فلفل سیاه 0.3 قاشق چایخوری
  • نمک 0.3 قاشق چایخوری
  • روغن آفتابگردان 2 قاشق غذاخوری

دستورالعمل ها

  1. سبزی را پس از تمیز کردن شسته در آبکش بریزید تا آب آن برود، بعد آن را ریز خرد کنید. در روغن بگذارید آب آن تبخیر و کمی سرخ شود.

  2. پیاز را خرد و سیر را رنده کرده و با روغن سرخ کنید تا طلایی شود.

  3. نمک، فلفل و زردچوبه را روی پیاز و سیر داغ بریزید و تفت دهید.

  4. سبزی سرخ شده را به همراه آب اضافه کنید و اجازه دهید بپزد.

  5. پوست ماهی را گرفته و به قطعات درشت تکه کرده وقتی که خورشت تغییر رنگ داد به خورشت اضافه کنید. اجازه دهید بپزد. 

  6. سپس تمرهندی را با 1 لیوان آب رقیق کرده و سپس صاف کنید و به خورشت اضافه کنید و 20 دقیقه دیگر بپزید.

  7. وقتی که ماهی پخت خورشت شما آماده است. نوش جان!

پرهام محمدی

کارشناس محتوای انرجیم | علاقمند به حوزه تناسب اندام

دیدگاهتان را بنویسید