قلیه میگو یکی از غذاهای خوشطعم جنوب ایران است که با میگو تازه، سبزیهای معطر (گشنیز و شنبلیله)، تمر هندی و ادویههای تند تهیه میشود. این خورش با طعمی تند و ترش، عطر و مزهای بینظیر دارد و معمولاً با برنج سرو میشود، گزینهای عالی برای علاقهمندان به غذاهای دریایی است.
طرز تهیه قلیه میگو
مواد لازم
- میگو ریز خام 35 عدد کوچک
- تمر هندی 0.5 لیوان
- گشنیز تازه 0.5 لیوان خرد شده
- شنبلیله خام 4 قاشق غذاخوری خرد شده
- جعفری خام 0.5 لیوان خرد شده
- سیر خام 2 حبه متوسط
- آرد گندم کامل 1 قاشق غذاخوری
- پیاز خام 0.5 عدد متوسط
- فلفل قرمز هندی 0.3 قاشق چایخوری
- رب گوجه فرنگی 1 قاشق غذاخوری
- نمک 0.3 قاشق چایخوری
- روغن آفتابگردان 2 قاشق غذاخوری
دستورالعمل ها
-
سبزیها را تمیز کنید و بشویید و بعد از اینکه آب آنها خشک شد آنها را کاملا خرد کنید تا ریز ریز شوند. سپس در روغن به خوبی سرخ کنید.
-
پیاز و سیر را نگینی خرد کنید و در مقداری روغن تفت دهید.
-
آرد، زردچوبه، فلفل و نمک را به پیاز اضافه کنید و کمی تفت دهید. سپس رب را اضافه و تفت دهید.
-
سبزی سرخ شده را به همراه آب اضافه کنید و اجازاه دهید بپزد.
-
روی تمر هندی مقداری آب گرم بریزید تا نرم شود و پس از 20 دقیقه آن را صاف کرده و به قابلمه اضافه کنید و اجازه دهید بپزید.
-
میگوها را تمیز کنید و در ۵ دقیقه آخر به غذا اضافه کنید تا قلیه میگو آماده شود. برای اینکه بافت میگو بهتر شود، نباید بیشتر از ۵ دقیقه در خورش بجوشد. نوش جان!