قیمه پلو با مرغ یک نسخه متفاوت و خوشطعم از قیمه پلو است که بهجای گوشت قرمز، از تکههای مرغ استفاده میشود. مرغ همراه با لپه، رب گوجهفرنگی، لیمو عمانی و ادویههای معطر پخته شده و سپس بهصورت لایهلایه با برنج دم میکشد. این غذا با طعمی لطیف و خوشعطر معمولاً با سالاد، ماست یا ترشی سرو میشود و گزینهای سبکتر برای دوستداران غذاهای ایرانی است.
طرز تهیه قیمه پلو (با مرغ)
مواد لازم
- برنج پخته (کم روغن) 18 قاشق غذاخوری
- سینه مرغ ، بدون پوست ، خام 150 گرم
- لپه پخته 1 لیوان
- رب گوجه فرنگی 1 قاشق غذاخوری
- زعفران 0.3 قاشق چایخوری
- پودر دارچین 0.3 قاشق چایخوری
- فلفل سیاه 0.3 قاشق چایخوری
- نمک 0.3 قاشق چایخوری
- روغن آفتابگردان 3 قاشق غذاخوری
دستورالعمل ها
-
ابتدا پیازها را خرد کنید و در قابلمه مقداری روغن بریزید و پیاز را تفت دهید.
-
مرغ آبپز تکه ای یا ریش شده را به همراه فلفل سیاه و زردچوبه به پیاز اضافه کنید و تفت دهید.
-
رب و لپه ی خیسانده شده را به همراه مقداری نمک اضافه کنید و مجدد تفت دهید (برای پخت بهتر لپه، رب را جداگانه تفت دهید و پس از پخت لپه، به آن اضافه کنید).
-
بعد از اینکه لپهها تفت خورد 1.5 لیوان آب اضافه کنید و اجازه دهید بپزد.
-
برنج را از قبل بخیساند و سپس به همراه نمک در آب جوش بپزید و آبکش کنید.
-
سپس با کفگیر یک لایه برنج داخل قابلمه بریزید و سپس یک لایه از مواد قیمه روی برنج بریزید. این لایهها را تا آخر ادامه دهید تا برنج و قیمه تمام شوند.
-
در آخر روی برنج دارچین و زعفران دمشده (در صورت تمایل) بریزید و نیم ساعت دم کنید، غذای شما آماده است. نوش جان!
نکات
- نکته: میتوانید بجای سینه مرغ، از ران یا ساق مرغ نیز استفاده کنید.