قیمه پلو با گوشت یک غذای سنتی ایرانی است که از ترکیب خورش قیمه شامل گوشت خورشتی، لپه، رب گوجهفرنگی و لیمو عمانی، با برنج تهیه میشود. خورش قیمه با ادویههای معطر پخته شده و سپس به صورت لایهلایه با برنج مخلوط میشود تا هنگام دم کشیدن، طعمها بهخوبی ترکیب شوند. این غذای لذیذ معمولاً با ماست، سالاد یا ترشی سرو میشود و گزینهای محبوب برای مهمانیها و مجالس است.
طرز تهیه قیمه پلو (با گوشت)
مواد لازم
- برنج پخته (کم روغن) 18 قاشق غذاخوری
- ران گوسفند ، بدون چربی ، خام 110 گرم
- لپه پخته 0.75 لیوان
- رب گوجه فرنگی 1 قاشق غذاخوری
- زعفران 0.3 قاشق چایخوری
- پودر دارچین 0.3 قاشق چایخوری
- فلفل سیاه 0.3 قاشق چایخوری
- نمک 0.3 قاشق چایخوری
- روغن آفتابگردان 2 قاشق غذاخوری
دستورالعمل ها
-
ابتدا پیازها را خرد کنید و در قابلمه مقداری روغن بریزید و پیاز را تفت دهید.
-
گوشت را به همراه فلفل سیاه و زردچوبه به پیاز اضافه کنید و تفت دهید.
-
رب و لپه ی خیسانده شده را به همراه مقداری نمک اضافه کنید و مجدد تفت دهید (برای پخت بهتر لپه، رب را جداگانه تفت دهید و پس از پخت لپه، به آن اضافه کنید).
-
بعد از اینکه لپهها تفت خورد 1.5 لیوان آب اضافه کنید و اجازه دهید بپزد.
-
برنج را از قبل بخیساند و سپس به همراه نمک در آب جوش بپزید و آبکش کنید.
-
سپس با کفگیر یک لایه برنج داخل قابلمه بریزید و سپس یک لایه از مواد قیمه روی برنج بریزید. این لایهها را تا آخر ادامه دهید تا برنج و قیمه تمام شوند.
-
در آخر روی برنج در صورت تمایل دارچین و زعفران دمشده بریزید و نیم ساعت دم کنید، غذای شما آماده است. نوش جان!