طرز تهیه لوبیا پلو با سویا

لوبیا پلو با سویا یک غذای سنتی ایرانی و جایگزین گیاهی برای نسخه اصلی است که در آن به‌جای گوشت از سویا استفاده می‌شود. سویا خیسانده و با ادویه‌های معطر مانند زردچوبه، دارچین و فلفل مزه‌دار شده و با لوبیا سبز خردشده و رب گوجه‌فرنگی تفت داده می‌شود. این ترکیب لایه‌لایه با برنج دم گذاشته می‌شود تا عطر و طعم مواد به خورد برنج برود. این غذا معمولاً با ماست یا سالاد شیرازی سرو شده و یک گزینه مغذی و سبک برای دوستداران غذاهای گیاهی است.

 

طرز تهیه لوبیا پلو با سویا

طرز تهیه لوبیا پلو با سویا
زمان آماده سازی 30 دقیقه
زمان آشپزی 60 دقیقه
زمان کلی 90 دقیقه
روش آشپزی ایرانی
وعده غذایی ناهار
کالری 2094 کیلوکالری
تعداد نفرات 1 نفر

مواد لازم

  • لوبیا سبز خام 2.5 لیوان
  • سویا پخته 1 لیوان
  • برنج پخته (کم روغن) 20 قاشق غذاخوری
  • پیاز خام 1 عدد متوسط
  • رب گوجه فرنگی 1 قاشق غذاخوری
  • زردچوبه 0.3 قاشق چایخوری
  • زعفران 0.3 قاشق چایخوری
  • پودر دارچین 0.3 قاشق چایخوری
  • فلفل سیاه 0.3 قاشق چایخوری
  • نمک 0.3 قاشق چایخوری
  • روغن آفتابگردان 4 قاشق غذاخوری

دستورالعمل ها

  1. پیاز را ریز خرد کنید و در روغن تفت دهید.

  2. سویا را به پیاز اضافه کنید و تفت دهید.

  3. لوبیاها را ریز خرد کنید و به همراه سویا تفت دهید.

  4. سپس رب گوجه فرنگی و ادویه‌ها را اضافه کنید و تفت دهید.

  5. به مواد آب اضافه کنید و اجازه دهید کامل بپزد تا آب آن تمام شود.

  6. برنج را آبکش کنید (حدودا 190 گرم برنج خام) و سعی کنید کمی زنده بردارید تا هنگام اضافه کردن مواد خمیر نشود.

  7. برنج را لایه به لایه با مخلوط لوبیا و سویا در قابلمه بریزید و در نهایت در صورت تمایل روی آن زعفران دم شده بریزید و بگذارید حدود ۴۰ دقیقه دم بکشد. نوش جان!

پرهام محمدی

کارشناس محتوای انرجیم | علاقمند به حوزه تناسب اندام

دیدگاهتان را بنویسید