طرز تهیه ماش پلو

ماش پلو بدون گوشت یک غذای سالم و مقوی است که از ترکیب برنج و ماش پخته‌شده تهیه می‌شود. برای طعم‌دهی بیشتر، ماش با پیاز داغ و ادویه‌هایی دلخواه مثل زردچوبه، دارچین، و کمی فلفل ترکیب می‌شود. این مواد لایه‌لایه با برنج  دم می‌کشد تا عطر و طعم ادویه‌ها با برنج و ماش ترکیب شود. این غذا به دلیل فیبر و پروتئین بالای ماش، گزینه‌ای مغذی برای رژیم‌های گیاهی است و معمولاً با ماست یا سبزی خوردن سرو می‌شود.

 

طرز تهیه ماش پلو

طرز تهیه ماش پلو
زمان آماده سازی 15 دقیقه
زمان آشپزی 45 دقیقه
زمان کلی 60 دقیقه
روش آشپزی ایرانی
وعده غذایی ناهار
کالری 1091 کیلوکالری
تعداد نفرات 1 نفر

مواد لازم

  • برنج پخته (کم روغن) 16 قاشق غذاخوری
  • ماش پخته 1 لیوان
  • روغن آفتابگردان 4 قاشق غذاخوری
  • نمک 0.5 قاشق چایخوری
  • فلفل سیاه 0.3 قاشق چایخوری

دستورالعمل ها

  1. برای تهیه ماش پلو خوشمزه ابتدا ماش را به مدت حداقل ۱۲ ساعت بخیسانید، سپس به همراه ۲ پیمانه آب داخل یک قابلمه مناسب بریزید و روی حرارت متوسط قرار دهید تا ماش به طور کامل پخته شود.

  2. پس از اینکه ماش به طور کامل پخت آن را آبکشی کرده و کنار بگذارید، سپس پیازها را به صورت نگینی ریز خرد کرده و به همراه کمی روغن در یک تابه مناسب روی حرارت ملایم تفت دهید.

  3. در این مرحله ماش را به همراه نمک فلفل به تابه اضافه کرده و کمی تفت دهید و تابه را از روی حرارت کنار بگذارید. در ادامه یک قابلمه مناسب روی حرارت قرار دهید و آن را تا نیمه آب پر کنید ، سپس برنج را که از قبل خیسانده اید به قابلمه اضافه کنید.

  4. نمک و روغن را  اضافه کرده و اجازه دهید برنج به مدت ۵ تا ۱۰ دقیقه بجوشد و سپس برنج را آبکشی کنید.

  5. در این مرحله درب قابلمه را بگذارید تا برنج دم بکشد، حدود ۴۵ دقیقه تا یک ساعت برای دم کشیدن برنج زمان نیاز است. 

  6. پس از اینکه ماش پلو دم کشید، ان را درون قابلمه به خوبی مخلوط می کنید تا برنج و ماش با هم یکدست شوند، سپس در ظرف مورد نظرتان سرو کنید . 

پرهام محمدی

کارشناس محتوای انرجیم | علاقمند به حوزه تناسب اندام

دیدگاهتان را بنویسید