ماش پلو بدون گوشت یک غذای سالم و مقوی است که از ترکیب برنج و ماش پختهشده تهیه میشود. برای طعمدهی بیشتر، ماش با پیاز داغ و ادویههایی دلخواه مثل زردچوبه، دارچین، و کمی فلفل ترکیب میشود. این مواد لایهلایه با برنج دم میکشد تا عطر و طعم ادویهها با برنج و ماش ترکیب شود. این غذا به دلیل فیبر و پروتئین بالای ماش، گزینهای مغذی برای رژیمهای گیاهی است و معمولاً با ماست یا سبزی خوردن سرو میشود.
طرز تهیه ماش پلو
مواد لازم
- برنج پخته (کم روغن) 16 قاشق غذاخوری
- ماش پخته 1 لیوان
- روغن آفتابگردان 4 قاشق غذاخوری
- نمک 0.5 قاشق چایخوری
- فلفل سیاه 0.3 قاشق چایخوری
دستورالعمل ها
-
برای تهیه ماش پلو خوشمزه ابتدا ماش را به مدت حداقل ۱۲ ساعت بخیسانید، سپس به همراه ۲ پیمانه آب داخل یک قابلمه مناسب بریزید و روی حرارت متوسط قرار دهید تا ماش به طور کامل پخته شود.
-
پس از اینکه ماش به طور کامل پخت آن را آبکشی کرده و کنار بگذارید، سپس پیازها را به صورت نگینی ریز خرد کرده و به همراه کمی روغن در یک تابه مناسب روی حرارت ملایم تفت دهید.
-
در این مرحله ماش را به همراه نمک فلفل به تابه اضافه کرده و کمی تفت دهید و تابه را از روی حرارت کنار بگذارید. در ادامه یک قابلمه مناسب روی حرارت قرار دهید و آن را تا نیمه آب پر کنید ، سپس برنج را که از قبل خیسانده اید به قابلمه اضافه کنید.
-
نمک و روغن را اضافه کرده و اجازه دهید برنج به مدت ۵ تا ۱۰ دقیقه بجوشد و سپس برنج را آبکشی کنید.
-
در این مرحله درب قابلمه را بگذارید تا برنج دم بکشد، حدود ۴۵ دقیقه تا یک ساعت برای دم کشیدن برنج زمان نیاز است.
-
پس از اینکه ماش پلو دم کشید، ان را درون قابلمه به خوبی مخلوط می کنید تا برنج و ماش با هم یکدست شوند، سپس در ظرف مورد نظرتان سرو کنید .