مسقطی یک دسر سنتی و خوشمزه ایرانی است که پایه اصلی آن نشاسته، شکر و گلاب است. این دسر با ترکیب نشاسته و شکر در آب جوش و سپس اضافه کردن گلاب و زعفران به آن درست میشود تا طعمی معطر و خوشبو پیدا کند. مسقطی معمولاً به شکل مکعبی بریده شده و در یخچال میماند تا سفت شود. این دسر نرم، شیرین و ژلهای است و اغلب با پسته یا بادام خردشده تزئین میشود. مسقطی در بسیاری از مناطق ایران بهویژه در شهرهای جنوبی کشور، محبوب است و در مجالس سرو میشود.
طرز تهیه مسقطی
مواد لازم
- نشاسته 0.5 لیوان
- شکر 150 گرم
- هل 2 قاشق چایخوری
- کره 3 قاشق غذاخوری
- زعفران 1 قاشق چایخوری
- گلاب 3 قاشق غذاخوری
- روغن آفتابگردان 1 قاشق غذاخوری
- بادام درختی (مغز) 7 عدد
- پسته ( خام ) 7 عدد
دستورالعمل ها
-
آب و نشاسته را در ظرفی ریخته و خوب هم بزنید.
-
بعد از اینکه نشاسته در آب حل شد، آن را از صافی عبور دهید و در قابلمهای بریزید. حدود ۳ برابر آب بریزید و روی حرارت قرار دهید.
-
شکر را به همراه کره به نشاسته اضافه کنید و بگذارید تا مواد مخلوط شده بجوشند و غلیظ شوند.
-
در حین قوام آمدن نشاسته، زعفران دمکرده را به مواد در حال جوشیدن اضافه کنید و مدام هم بزنید تا ته نگیرد.
-
بعد از اینکه نشاسته به قوام کافی رسید، یعنی از فرنی غلیظتر شد، ۲ قاشق گلاب و هل را به آن اضافه کنید و ۳ دقیقه بعد حرارت را خاموش کنید.
-
ظرف مستطیلی شکلی را چرب کرده و مواد مسقطی را داخل آن بریزید و روی آن به اندازه دلخواه خلال بادام و پسته بریزید و کنار بگذارید تا سرد شود.
-
بعد از سرد شدن، مسقطی را 2 ساعت داخل یخچال بگذارید تا خودش را خوب بگیرد.
-
مسقطی را به صورت دلخواه برش بزنید. نوش جان!