طرز تهیه مسقطی

مسقطی یک دسر سنتی و خوشمزه ایرانی است که پایه اصلی آن نشاسته، شکر و گلاب است. این دسر با ترکیب نشاسته و شکر در آب جوش و سپس اضافه کردن گلاب و زعفران به آن درست می‌شود تا طعمی معطر و خوش‌بو پیدا کند. مسقطی معمولاً به شکل مکعبی بریده شده و در یخچال می‌ماند تا سفت شود. این دسر نرم، شیرین و ژله‌ای است و اغلب با پسته یا بادام خردشده تزئین می‌شود. مسقطی در بسیاری از مناطق ایران به‌ویژه در شهرهای جنوبی کشور، محبوب است و در مجالس سرو می‌شود.

 

طرز تهیه مسقطی

طرز تهیه مسقطی
زمان آماده سازی 10 دقیقه
زمان آشپزی 30 دقیقه
زمان کلی 40 دقیقه
روش آشپزی ایرانی
وعده غذایی میان وعده
کالری 1393 کیلوکالری
تعداد نفرات 10 نفر

مواد لازم

  • نشاسته 0.5 لیوان
  • شکر 150 گرم
  • هل 2 قاشق چایخوری
  • کره 3 قاشق غذاخوری
  • زعفران 1 قاشق چایخوری
  • گلاب 3 قاشق غذاخوری
  • روغن آفتابگردان 1 قاشق غذاخوری
  • بادام درختی (مغز) 7 عدد
  • پسته ( خام ) 7 عدد

دستورالعمل ها

  1. آب و نشاسته را در ظرفی ریخته و خوب هم بزنید.

  2. بعد از اینکه نشاسته در آب حل شد، آن را از صافی عبور دهید و در قابلمه‌ای بریزید. حدود ۳ برابر آب بریزید و روی حرارت قرار دهید.

  3. شکر را به همراه کره به نشاسته اضافه کنید و بگذارید تا مواد مخلوط شده بجوشند و غلیظ شوند.

  4. در حین قوام آمدن نشاسته، زعفران دم‌کرده را به مواد در حال جوشیدن اضافه کنید و مدام هم بزنید تا ته نگیرد.

  5. بعد از اینکه نشاسته به قوام کافی رسید، یعنی از فرنی غلیظ‌تر شد، ۲ قاشق گلاب و هل را به آن اضافه کنید و ۳ دقیقه بعد حرارت را خاموش کنید.

  6. ظرف مستطیلی شکلی را چرب کرده و مواد مسقطی را داخل آن بریزید و روی آن به اندازه دلخواه خلال بادام و پسته بریزید و کنار بگذارید تا سرد شود.

  7. بعد از سرد شدن، مسقطی را 2 ساعت داخل یخچال بگذارید تا خودش را خوب بگیرد.

  8. مسقطی را به صورت دلخواه برش بزنید. نوش جان!

پرهام محمدی

کارشناس محتوای انرجیم | علاقمند به حوزه تناسب اندام

دیدگاهتان را بنویسید