طرز تهیه میگو پلو

میگو پلو یک غذای خوشمزه و مجلسی است که از ترکیب برنج، میگو، ادویه‌جات معطر و سبزیجات تهیه می‌شود. میگوها ابتدا با پیاز، سیر، زردچوبه، فلفل و گاهی رب گوجه‌فرنگی تفت داده می‌شوند تا طعمی لذیذ پیدا کنند. سپس این ترکیب به‌صورت لایه‌ای یا مخلوط‌شده با برنج دم‌کشیده ترکیب می‌شود. برخی نسخه‌ها شامل سبزیجات معطری مانند گشنیز و شنبلیله نیز هستند که عطر و طعم خاصی به غذا می‌دهند. این غذا معمولاً با سالاد، ماست یا ترشی سرو شده و گزینه‌ای محبوب در مناطق جنوبی ایران است.

 

طرز تهیه میگو پلو

طرز تهیه میگو پلو
زمان آماده سازی 15 دقیقه
زمان آشپزی 30 دقیقه
زمان کلی 45 دقیقه
روش آشپزی چینی
وعده غذایی ناهار
کالری 870 کیلوکالری
تعداد نفرات 1 نفر

مواد لازم

  • برنج پخته (کم روغن) 18 قاشق غذاخوری
  • میگو ریز خام 15 عدد
  • سیر خام 1.5 حبه متوسط
  • گشنیز تازه 2 قاشق غذاخوری
  • پیاز خام 1 عدد کوچک
  • رب گوجه فرنگی 1 قاشق غذاخوری
  • زعفران 0.3 قاشق چایخوری
  • فلفل سیاه 0.3 قاشق چایخوری
  • نمک 0.3 قاشق چایخوری
  • روغن آفتابگردان 3 قاشق غذاخوری

دستورالعمل ها

  1. 190 گرم برنج خام را بشویید و اجازه دهید تا برای حدود ده دقیقه در آب به همراه کمی نمک بجوشد. زمانی که دانه برنج پخته و نرم و مغز آن کمی سفت باشد، برنج آماده‌ی آبکشی است.

  2. سیر و پیاز را نگینی خرد کنید و در روغن تفت دهید.

  3. سپس به مقدار دلخواهتان نمک، زردچوبه و فلفل را به پیاز و سیر اضافه کنید و کاملا هم بزنید و تفت دهید تا پیاز و سیر رنگ طلایی به خود بگیرند.

  4. ترجیحا میگوهایی را که برای میگو پلو انتخاب کنید که اندازه ریزی داشته باشند. میگوها را پس از پاک کردن و شستن، به پیاز و سیر اضافه کنید، سپس رب را اضافه کنید و تفت دهید.

  5. در مرحله آخر برای درست شدن سس میگو، زعفران آب کرده را به همراه گشنیز که از قبل شسته و خرد کرده‌اید، به تابه اضافه کنید.

  6. سپس مقداری از برنج آبکش‌شده و مقداری سس میگو را به قابلمه اضافه کنید، این کار را تا تمام شدن مواد انجام دهید و لایه آخر را برنج بریزید.

  7. در قابلمه را بگذارید، ابتدا میزان حرارت را افزایش دهید تا بخار در کل قابلمه بپیچد، سپس میزان حرارت را کم کنید تا میگو پلو به آرامی بپزد و جا بیفتد. بهتر است از شعله پخش کن و دم‌کنی استفاده کنید. نوش جان!

پرهام محمدی

کارشناس محتوای انرجیم | علاقمند به حوزه تناسب اندام

دیدگاهتان را بنویسید