طرز تهیه چلو گوشت

چلو گوشت یکی از غذاهای سنتی و مجلسی ایرانی است که ترکیبی از برنج سفید (چلو) و گوشت (معمولاً گوشت گوسفند) است. این غذا معمولاً با گوشت گردن یا ماهیچه تهیه می‌شود که با پیاز، زعفران، ادویه‌جات معطر، و گاهی کمی سبزیجات مانند هویج یا زرشک آرام‌پز می‌شود تا طعم و عطری خاص بگیرد. این غذا معمولاً با برنج زعفرانی، کمی زرشک برای تزئین، و کنار ترشی، سالاد یا ماست سرو می‌شود. چلو گوشت به دلیل غنای طعم و ظاهر جذاب، در مهمانی‌ها و مراسم رسمی ایرانی محبوبیت زیادی دارد.

طرز تهیه چلو گوشت

طرز تهیه چلو گوشت
زمان آماده سازی 30 دقیقه
زمان آشپزی 90 دقیقه
زمان کلی 120 دقیقه
روش آشپزی ایرانی
وعده غذایی ناهار
کالری 949 کیلوکالری
تعداد نفرات 1 نفر

مواد لازم

  • ماهیچه گوسفند ، بدون چربی ، خام 120 گرم
  • برنج پخته (کم روغن) 17 قاشق غذاخوری
  • پیاز خام 0.5 عدد متوسط
  • سیر خام 1 حبه متوسط
  • برگ بو 0.3 قاشق غذاخوری
  • زعفران 0.3 قاشق چایخوری
  • زردچوبه 0.3 قاشق چایخوری
  • پودر دارچین 0.3 قاشق چایخوری
  • نمک 0.3 قاشق چایخوری
  • فلفل سیاه 0.3 قاشق چایخوری
  • روغن آفتابگردان 3 قاشق غذاخوری

دستورالعمل ها

  1. ابتدا پیازها را به صورت خلالی درشت خرد کنید و به همراه کمی روغن و زردچوبه در یک قابلمه مناسب تفت دهید.

  2. گوشت را به پیاز اضافه کنید و تفت دهید تا تغییر رنگ دهد. در صورت تمایل میتوانید کمی رب گوجه‌فرنگی نیز اضافه کنید.

  3. 4 لیوان آب به مواد اضافه کنید و حرارت زیر قابلمه را زیاد کنید تا آب سریعتر به جوش بیاید. پس از به جوش آمدن آب، حرارت را کم کنید تا گوشت با حرارت ملایم مغز پخت شود.

  4. در این مرحله سیر خرد شده را همراه برگ بو و دارچین به گوشت اضافه کنید. ( نکته مهم: اجازه دهید گوشت با حرارت بسیار ملایم بپزد. توجه داشته باشید که هر چقدر گوشت با حرارت کمتری بپزد، در پایان چلو گوشت خوشمزه‌تری خواهید داشت.)

  5. در این فاصله، برنجی که را از قبل خیس کرده‌اید را در قابلمه‌ی مناسب با کمی نمک بجوشانید و پس از ۱۰ دقیقه آبکش کنید. سپس کمی روغن روی برنج بریزید و بگذارید تا دم بکشد.

  6. در ۳۰ دقیقه پایانی پخت گوشت، نمک و فلفل سیاه را به آن اضافه کنید. پس از اینکه چلو گوشت آماده شد، آن را در صورت تمایل با پیاز داغ و زرشک تزیین کرده و سرو کنید. نوش جان!

پرهام محمدی

کارشناس محتوای انرجیم | علاقمند به حوزه تناسب اندام

دیدگاهتان را بنویسید