چلو گوشت یکی از غذاهای سنتی و مجلسی ایرانی است که ترکیبی از برنج سفید (چلو) و گوشت (معمولاً گوشت گوسفند) است. این غذا معمولاً با گوشت گردن یا ماهیچه تهیه میشود که با پیاز، زعفران، ادویهجات معطر، و گاهی کمی سبزیجات مانند هویج یا زرشک آرامپز میشود تا طعم و عطری خاص بگیرد. این غذا معمولاً با برنج زعفرانی، کمی زرشک برای تزئین، و کنار ترشی، سالاد یا ماست سرو میشود. چلو گوشت به دلیل غنای طعم و ظاهر جذاب، در مهمانیها و مراسم رسمی ایرانی محبوبیت زیادی دارد.
طرز تهیه چلو گوشت
مواد لازم
- ماهیچه گوسفند ، بدون چربی ، خام 120 گرم
- برنج پخته (کم روغن) 17 قاشق غذاخوری
- پیاز خام 0.5 عدد متوسط
- سیر خام 1 حبه متوسط
- برگ بو 0.3 قاشق غذاخوری
- زعفران 0.3 قاشق چایخوری
- زردچوبه 0.3 قاشق چایخوری
- پودر دارچین 0.3 قاشق چایخوری
- نمک 0.3 قاشق چایخوری
- فلفل سیاه 0.3 قاشق چایخوری
- روغن آفتابگردان 3 قاشق غذاخوری
دستورالعمل ها
-
ابتدا پیازها را به صورت خلالی درشت خرد کنید و به همراه کمی روغن و زردچوبه در یک قابلمه مناسب تفت دهید.
-
گوشت را به پیاز اضافه کنید و تفت دهید تا تغییر رنگ دهد. در صورت تمایل میتوانید کمی رب گوجهفرنگی نیز اضافه کنید.
-
4 لیوان آب به مواد اضافه کنید و حرارت زیر قابلمه را زیاد کنید تا آب سریعتر به جوش بیاید. پس از به جوش آمدن آب، حرارت را کم کنید تا گوشت با حرارت ملایم مغز پخت شود.
-
در این مرحله سیر خرد شده را همراه برگ بو و دارچین به گوشت اضافه کنید. ( نکته مهم: اجازه دهید گوشت با حرارت بسیار ملایم بپزد. توجه داشته باشید که هر چقدر گوشت با حرارت کمتری بپزد، در پایان چلو گوشت خوشمزهتری خواهید داشت.)
-
در این فاصله، برنجی که را از قبل خیس کردهاید را در قابلمهی مناسب با کمی نمک بجوشانید و پس از ۱۰ دقیقه آبکش کنید. سپس کمی روغن روی برنج بریزید و بگذارید تا دم بکشد.
-
در ۳۰ دقیقه پایانی پخت گوشت، نمک و فلفل سیاه را به آن اضافه کنید. پس از اینکه چلو گوشت آماده شد، آن را در صورت تمایل با پیاز داغ و زرشک تزیین کرده و سرو کنید. نوش جان!