![](http://energym.ir/mag/wp-content/uploads/2025/01/904b8353-e223-406b-b611-ee4f7142ab34.jpg)
کباب کوبیده یکی از محبوبترین و مشهورترین غذاهای ایرانی است که از گوشت چرخکرده (معمولاً ترکیب گوشت گوسفند و گوساله)، پیاز رندهشده و ادویههایی مانند نمک و فلفل تهیه میشود. این مخلوط بهخوبی ورز داده میشود تا منسجم شده و سپس به شکل یکنواخت روی سیخهای پهن فرم داده میشود. کبابها بر روی زغال یا شعله مستقیم کباب میشوند تا سطحی طلایی و بافتی نرم داشته باشند. کباب کوبیده معمولاً با برنج، نان تازه، گوجهفرنگی کبابی و سبزی خوردن سرو میشود و یکی از غذاهای اصلی در مهمانیها و دورهمیهای ایرانی است.
طرز تهیه کباب کوبیده
![طرز تهیه کباب کوبیده](http://energym.ir/mag/wp-content/uploads/2025/01/904b8353-e223-406b-b611-ee4f7142ab34.jpg)
مواد لازم
- گوشت گوسفند و گوساله ، چرخکرده ، خام 120 گرم
- پیاز خام 1 عدد کوچک
- فلفل سیاه 0.3 قاشق چایخوری
- نمک 0.3 قاشق چایخوری
- زعفران 0.3 قاشق چایخوری
دستورالعمل ها
-
برای اینکه کباب کوبیدهی خوبی داشته باشید بهتر است از مخلوط دو سوم گوشت گوسفند و یک سوم گوشت گوساله استفاده کنید.
-
برای هر سیخ، 120 گرم گوشت در نظر بگیرید.
-
نسبت پیاز به گوشت باید ۱ به ۴ باشد. پیاز را با گوشت کوب برقی پوره کنید، در غیر این صورت رنده کنید. بعد از آن باید به خوبی آب پیاز را بگیرید.
-
پیازهای له شده و گوشت و ادویه را به خوبی ورز دهید تا کاملا مخلوط شوند و حالت چسبندگی پیدا کنند.
-
هر چقدر گوشت بیشتر ورز داده شود، نرمتر و چسبندهتر میشود.
-
بعد از ورز دادن گوشت، آن را برای ۱ ساعت در یخچال بگذارید تا استراحت کند.
-
برای سیخ زدن کباب به اندازه یک مشت از مایه کباب بردارید و بر روی سیخهای پهن قرار دهید و با فشار و حالت دست مایه گوشت را به اندازهای که نه خیلی کلفت و نه خیلی نازک شود روی سطح سیخ یپوشانید. با انگشتتان روی سیخ را فشار دهید تا اثر انگشتان بر روی گوشت باقی بماند. حالا ابتدا و انتهای گوشت را به سیخ بچسبانید.
-
ذغال را آماده کنید. در این مرحله باید آتش ذغال فروکش کند، سپس سیخهای کباب را بر روی آتش بگذارید و باد بزنید تا کباب خودش را بگیرد و کباب از سیخ جدا نشود. وقتی گوشت کمی برشته شد، دیگر باد زدن لازم نیست و اجازه دهید به آرامی کباب بپزد.
-
زمان پخت کباب حدودا ۳۰ دقیقه است. بعد از آماده شدن میتوانید روی کباب سماق بزنید. نوش جان!