
کشک بادمجان یک غذای سنتی و محبوب ایرانی است که از ترکیب بادمجان سرخشده یا کبابی، کشک، پیاز داغ، سیر داغ و نعناع داغ تهیه میشود. این غذا بافتی نرم و طعمی غنی دارد و معمولاً با گردو خردشده و نان تازه سرو میشود. کشک بادمجان به دلیل مواد مغذی خود، هم بهعنوان پیشغذا و هم غذای اصلی سبک مصرف میشود.
طرز تهیه کشک بادمجان

مواد لازم
- بادمجان گریل 3 عدد متوسط
- گردو ( مغز ) 2 عدد متوسط
- کشک مایع 2 قاشق غذاخوری
- نعنا خشک 0.5 قاشق غذاخوری
- پیاز خام 0.5 عدد متوسط
- زردچوبه 0.3 قاشق چایخوری
- فلفل سیاه 0.3 قاشق چایخوری
- نمک 0.3 قاشق چایخوری
- روغن آفتابگردان 1.5 قاشق غذاخوری
دستورالعمل ها
-
بادمجان را پوست گرفته و از وسط نصف و با کمی روغن به مدت ۵ دقیقه سرخ کنید. بهتر است بادمجان را قبل از سرخ کردن نیمساعت در آب نمک خیس کرده تا روغن کمتری مصرف کند. در صورت امکان بادمجان را به صورت گریل آماده کنید و از روغن استفاده نکنید.
-
پیاز را در روغن تفت دهید تا طلایی شود، سپس زردچوبه را اضافه و مجدد تفت دهید.
-
بادمجان و آب را به پیاز اضافه کنید و اجازه دهید برای ۳۰ دقیقه بپزید. بادمجان را له کنید.
-
در کمی روغن، نعنا را حدود ۱ دقیقه تفت دهید. توجه داشته باشید که نعنا نسوزد.
-
پیاز را خلال کرده و سرخ کنید و به همراه گردو، کشک و نعنا داغ مخلوط کنید. سپس روی شعله بگذارید و نمک و فلفل را اضافه کنید و اجازه دهید برای ۱۵ دقیقه بپزد.
-
با پیاز داغ غذا را تزئین کنید. نوش جان!
نکات
- نکته: در صورتی که وگان هستید، از کشک گیاهی استفاده کنید.
- نکته: تا حد امکان مصرف روغن را به حداقل برسانید.