کلم پلو (نسخه گیاهی بدون گوشت) یک غذای خوشطعم و سنتی ایرانی است که از ترکیب برنج، کلم خردشده، ادویه و در صورت تمایل سبزیهای معطر (مانند ریحان، تره و جعفری) تهیه میشود. کلم و سبزیها با ادویههای معطر تفت داده شده و لابهلای برنج دم میکشند. این غذا با طعم خاص و عطر سبزیها معمولاً با سالاد شیرازی سرو میشود و بهویژه در شیراز بسیار محبوب است.
طرز تهیه کلم پلو
مواد لازم
- برنج پخته (کم روغن) 17 قاشق غذاخوری
- پیاز خام 1 عدد متوسط
- کلم سفید خام ( کلم برگ ) 3.5 لیوان خرد شده
- رب گوجه فرنگی 2 قاشق غذاخوری
- پودر دارچین 0.3 قاشق چایخوری
- زردچوبه 0.3 قاشق چایخوری
- فلفل سیاه 0.3 قاشق چایخوری
- نمک 0.3 قاشق چایخوری
- روغن آفتابگردان 4 قاشق غذاخوری
دستورالعمل ها
-
ابتدا کلم رو خرد کرده و با روغن تفت دهید تا کمی سرخ شود.
-
سپس نصف لیوان آب به کلم اضافه کرده و درب قابلمه را ببندید تا کلم نرم شده و بپزد.
-
پیازها را خرد کنید و با کمی روغن، رب گوجه، نمک، فلفل و زرچوبه تفت دهید تا رب کمی سرخ شود.
-
زمانی که کلم ها پخته شد و آب آن گرفته شد، مخلوط رب و نمک رو بهش اضافه کنید.
-
سپس همه مواد رو با هم تفت دهید و در صورت تمایل پودر دارچین هم اضافه کنید.
-
برنج را از قبل بخیساند و سپس به همراه نمک در آب جوش بپزید و آبکش کنید.
-
سپس با کفگیر یک لایه برنج داخل قابلمه بریزید و سپس یک لایه از مایه ی کلم پلو روی برنج بریزید و مخلوط کنید. این لایهها را تا آخر ادامه دهید تا مایه تمام شوند. در آخر در صورت تمایل روی برنج دارچین و زعفران دمشده بریزید و نیم ساعت دم کنید.
-
زمانی که برنج دم کشید، غذای شما آماده است. نوش جان!