طرز تهیه کلم پلو

کلم پلو (نسخه گیاهی بدون گوشت) یک غذای خوش‌طعم و سنتی ایرانی است که از ترکیب برنج، کلم خردشده، ادویه و در صورت تمایل سبزی‌های معطر (مانند ریحان، تره و جعفری)  تهیه می‌شود. کلم و سبزی‌ها با ادویه‌های معطر تفت داده شده و لابه‌لای برنج دم می‌کشند. این غذا با طعم خاص و عطر سبزی‌ها معمولاً با سالاد شیرازی  سرو می‌شود و به‌ویژه در شیراز بسیار محبوب است.

 

طرز تهیه کلم پلو

طرز تهیه کلم پلو
زمان آماده سازی 30 دقیقه
زمان آشپزی 60 دقیقه
زمان کلی 90 دقیقه
روش آشپزی ایرانی
وعده غذایی ناهار
کالری 1083 کیلوکالری
تعداد نفرات 1 نفر

مواد لازم

  • برنج پخته (کم روغن) 17 قاشق غذاخوری
  • پیاز خام 1 عدد متوسط
  • کلم سفید خام ( کلم برگ ) 3.5 لیوان خرد شده
  • رب گوجه فرنگی 2 قاشق غذاخوری
  • پودر دارچین 0.3 قاشق چایخوری
  • زردچوبه 0.3 قاشق چایخوری
  • فلفل سیاه 0.3 قاشق چایخوری
  • نمک 0.3 قاشق چایخوری
  • روغن آفتابگردان 4 قاشق غذاخوری

دستورالعمل ها

  1. ابتدا کلم رو خرد کرده و با روغن تفت دهید تا کمی سرخ شود.

  2. سپس نصف لیوان آب به کلم اضافه کرده و درب قابلمه را ببندید تا کلم نرم شده و بپزد.

  3. پیازها را خرد کنید و با کمی روغن، رب گوجه، نمک، فلفل و زرچوبه تفت دهید تا رب کمی سرخ شود.

  4. زمانی که کلم ها پخته شد و آب آن گرفته شد، مخلوط رب و نمک رو بهش اضافه کنید.

  5. سپس همه مواد رو با هم تفت دهید و در صورت تمایل پودر دارچین هم اضافه کنید.

  6. برنج را از قبل بخیساند و سپس به همراه نمک در آب جوش بپزید و آبکش کنید.

  7. سپس با کف‌گیر یک لایه برنج داخل قابلمه بریزید و سپس یک لایه از مایه ی کلم پلو روی برنج بریزید و مخلوط کنید. این لایه‌ها را تا آخر ادامه دهید تا مایه تمام شوند. در آخر در صورت تمایل روی برنج دارچین و زعفران دم‌شده بریزید و نیم ساعت دم کنید.

  8. زمانی که برنج دم کشید، غذای شما آماده است. نوش جان!

پرهام محمدی

کارشناس محتوای انرجیم | علاقمند به حوزه تناسب اندام

دیدگاهتان را بنویسید