کلم پلو با گوشت قلقلی یکی از غذاهای سنتی و خوشطعم ایرانی است که با ترکیبی از برنج، کلم خردشده، سبزیهای معطر (مانند تره، ریحان و شوید) و گوشت قلقلی تهیه میشود. گوشت قلقلیها با پیاز و ادویههای معطر آماده شده و همراه کلم تفت دادهشده لایهلایه با برنج دم میکشد. این غذا با طعمی لذیذ و عطر دلپذیر معمولاً با ماست، ترشی یا سالاد شیرازی سرو میشود و گزینهای محبوب برای وعدههای غذایی خانوادگی است.
طرز تهیه کلم پلو با گوشت قلقلی
مواد لازم
- برنج پخته (کم روغن) 17 قاشق غذاخوری
- گوشت گوسفند ، چرخکرده ، خام 130 گرم
- پیاز خام 1 عدد متوسط
- کلم سفید خام ( کلم برگ ) 3.5 لیوان خرد شده
- رب گوجه فرنگی 2 قاشق غذاخوری
- آرد نخودچی 1 قاشق غذاخوری
- پودر دارچین 0.5 قاشق چایخوری
- ترخون خشک 0.5 قاشق غذاخوری
- زردچوبه 0.5 قاشق چایخوری
- فلفل سیاه 0.3 قاشق چایخوری
- نمک 0.5 قاشق چایخوری
- روغن آفتابگردان 5 قاشق غذاخوری
دستورالعمل ها
-
ابتدا کلم رو خرد کرده و با روغن تفت دهید تا کمی سرخ شود.
-
سپس نصف لیوان آب به کلم اضافه کرده و درب قابلمه را ببندید تا کلم نرم شده و بپزد.
-
نصف پیاز سرخ شده را با کمی روغن، رب گوجه، نمک، فلفل و زرچوبه تفت دهید تا رب کمی سرخ شود.
-
زمانی که کلم ها پخته شد و آب آن گرفته شد، مابقی پیاز داغ، مخلوط رب، ترخون و نمک را اضافه کنید.
-
سپس همه مواد را با هم تفت دهید و در صورت تمایل پودر دارچین هم اضافه کنید.
-
در این حین میتوانید گوشت قلقلی ها را نیز آماده کنید. به همین منظور، گوشت چرخ کرده، پیاز رنده شده و آب گرفته، آرد نخودچی، نمک و فلفل رو خوب با هم ورز دهید و به اندازه 1 قاشق غذاخوری سرپر جدا کرده و به صورت توپی شکل دهید.
-
گوشت ها رو داخل ماهیتابه ای که در آن کمی روغن ریخته شده بگذارید و در ماهیتابه را ببندید تا گوشت ها بپزند.
-
برنج را از قبل بخیساند و سپس به همراه نمک در آب جوش بپزید و آبکش کنید.
-
سپس با کفگیر یک لایه برنج داخل قابلمه بریزید و سپس یک لایه از مایه ی کلم پلو روی برنج بریزید و مخلوط کنید. این لایهها را تا آخر ادامه دهید تا مایه تمام شود.
-
در آخر در صورت تمایل روی برنج دارچین و زعفران دمشده بریزید و نیم ساعت دم کنید. زمانی که برنج دم کشید، غذای شما آماده است. نوش جان!