طرز تهیه کلم پلو با گوشت قلقلی

کلم پلو با گوشت قلقلی یکی از غذاهای سنتی و خوش‌طعم ایرانی است که با ترکیبی از برنج، کلم خردشده، سبزی‌های معطر (مانند تره، ریحان و شوید) و گوشت قلقلی تهیه می‌شود. گوشت قلقلی‌ها با پیاز و ادویه‌های معطر آماده شده و همراه کلم تفت داده‌شده لایه‌لایه با برنج دم می‌کشد. این غذا با طعمی لذیذ و عطر دلپذیر معمولاً با ماست، ترشی یا سالاد شیرازی سرو می‌شود و گزینه‌ای محبوب برای وعده‌های غذایی خانوادگی است.

 

طرز تهیه کلم پلو با گوشت قلقلی

طرز تهیه کلم پلو با گوشت قلقلی
زمان آماده سازی 30 دقیقه
زمان آشپزی 60 دقیقه
زمان کلی 90 دقیقه
روش آشپزی ایرانی
وعده غذایی ناهار
کالری 1484 کیلوکالری
تعداد نفرات 1 نفر

مواد لازم

  • برنج پخته (کم روغن) 17 قاشق غذاخوری
  • گوشت گوسفند ، چرخکرده ، خام 130 گرم
  • پیاز خام 1 عدد متوسط
  • کلم سفید خام ( کلم برگ ) 3.5 لیوان خرد شده
  • رب گوجه فرنگی 2 قاشق غذاخوری
  • آرد نخودچی 1 قاشق غذاخوری
  • پودر دارچین 0.5 قاشق چایخوری
  • ترخون خشک 0.5 قاشق غذاخوری
  • زردچوبه 0.5 قاشق چایخوری
  • فلفل سیاه 0.3 قاشق چایخوری
  • نمک 0.5 قاشق چایخوری
  • روغن آفتابگردان 5 قاشق غذاخوری

دستورالعمل ها

  1. ابتدا کلم رو خرد کرده و با روغن تفت دهید تا کمی سرخ شود.

  2. سپس نصف لیوان آب به کلم اضافه کرده و درب قابلمه را ببندید تا کلم نرم شده و بپزد.

  3. نصف پیاز سرخ شده را با کمی روغن، رب گوجه، نمک، فلفل و زرچوبه تفت دهید تا رب کمی سرخ شود.

  4. زمانی که کلم ها پخته شد و آب آن گرفته شد، مابقی پیاز داغ، مخلوط رب، ترخون و نمک را اضافه کنید.

  5. سپس همه مواد را با هم تفت دهید و در صورت تمایل پودر دارچین هم اضافه کنید.

  6. در این حین میتوانید گوشت قلقلی ها را نیز آماده کنید. به همین منظور، گوشت چرخ کرده، پیاز رنده شده و آب گرفته، آرد نخودچی، نمک و فلفل رو خوب با هم ورز دهید و به اندازه 1 قاشق غذاخوری سرپر جدا کرده و به صورت توپی شکل دهید.

  7. گوشت ها رو داخل ماهیتابه ای که در آن کمی روغن ریخته شده بگذارید و در ماهیتابه را ببندید تا گوشت ها بپزند. 

  8. برنج را از قبل بخیساند و سپس به همراه نمک در آب جوش بپزید و آبکش کنید.

  9. سپس با کف‌گیر یک لایه برنج داخل قابلمه بریزید و سپس یک لایه از مایه ی کلم پلو روی برنج بریزید و مخلوط کنید. این لایه‌ها را تا آخر ادامه دهید تا مایه تمام شود.

  10. در آخر در صورت تمایل روی برنج دارچین و زعفران دم‌شده بریزید و نیم ساعت دم کنید. زمانی که برنج دم کشید، غذای شما آماده است. نوش جان!

پرهام محمدی

کارشناس محتوای انرجیم | علاقمند به حوزه تناسب اندام

دیدگاهتان را بنویسید