طرز تهیه کله گنجشکی

کله گنجشکی یک غذای سنتی و ساده ایرانی است که از گوشت چرخ‌کرده، پیاز، سیب‌زمینی و رب گوجه‌فرنگی تهیه می‌شود. گوشت چرخ‌کرده به شکل قلقلی‌های کوچک درآمده و همراه با پیاز داغ، رب گوجه‌فرنگی و ادویه‌جات در آب پخته می‌شود تا سس غلیظ و خوش‌طعمی ایجاد کند. در مراحل پایانی سیب‌زمینی‌های مکعبی اضافه می‌شوند. کله گنجشکی معمولاً با نان یا برنج سرو می‌شود و یک وعده سریع و مقوی محسوب می‌شود.

 

طرز تهیه کله گنجشکی

طرز تهیه کله گنجشکی
زمان آماده سازی 15 دقیقه
زمان آشپزی 30 دقیقه
زمان کلی 45 دقیقه
روش آشپزی ایرانی
وعده غذایی ناهار
کالری 632 کیلوکالری
تعداد نفرات 1 نفر

مواد لازم

  • گوشت گوسفند ، چرخکرده ، خام 130 گرم
  • سیب زمینی خام 1 عدد متوسط
  • پیاز خام 1 عدد متوسط
  • رب گوجه فرنگی 1 قاشق غذاخوری
  • پودر آویشن 0.3 قاشق چایخوری
  • زردچوبه 0.3 قاشق چایخوری
  • نمک 0.3 قاشق چایخوری
  • فلفل سیاه 0.3 قاشق چایخوری
  • روغن آفتابگردان 2.5 قاشق غذاخوری

دستورالعمل ها

  1. در ابتدا باید یک پیاز را رنده ریز کرده و آب آن را جدا کنید. پیاز رنده شده را به همراه گوشت چرخ کرده، نمک، فلفل و ادویه‌های دلخواه در یک کاسه بریزید و به خوبی ورز دهید. این مرحله در وانرفتن کوفته‌ها موثر است.

  2. یک پیاز دیگر را رنده کرده یا نگینی خرد کنید. کمی روغن در ماهیتابه بریزید و روی حرارت قرار دهید تا گرم شود. وقتی روغن داغ شد، پیازها را در آن تفت دهید. حالا کمی نمک، زردچوبه و رب گوجه را به پیازها اضافه کنید و تفت دهید.

  3. پس از این که رنگ رب گوجه کمی باز شد، آب را اضافه کنید و صبر کنید تا آب به جوش بیاید.

  4. وقتی سس خوراک به جوش آمد، گوشت‌های قل‌قلی شده را به آن اضافه کنید.

  5. در این مرحله سیب‌زمینی‌ها را به صورت مکعب‌های ریز خرد کنید و به خوراک اضافه کنید تا بپزند، سپس پودر آویشن را نیز اضافه کنید.

  6. پس از ۴۰ دقیقه که خوراک پخت، غذا آماده است. نوش جان!

پرهام محمدی

کارشناس محتوای انرجیم | علاقمند به حوزه تناسب اندام

دیدگاهتان را بنویسید