کله گنجشکی یک غذای سنتی و ساده ایرانی است که از گوشت چرخکرده، پیاز، سیبزمینی و رب گوجهفرنگی تهیه میشود. گوشت چرخکرده به شکل قلقلیهای کوچک درآمده و همراه با پیاز داغ، رب گوجهفرنگی و ادویهجات در آب پخته میشود تا سس غلیظ و خوشطعمی ایجاد کند. در مراحل پایانی سیبزمینیهای مکعبی اضافه میشوند. کله گنجشکی معمولاً با نان یا برنج سرو میشود و یک وعده سریع و مقوی محسوب میشود.
طرز تهیه کله گنجشکی
مواد لازم
- گوشت گوسفند ، چرخکرده ، خام 130 گرم
- سیب زمینی خام 1 عدد متوسط
- پیاز خام 1 عدد متوسط
- رب گوجه فرنگی 1 قاشق غذاخوری
- پودر آویشن 0.3 قاشق چایخوری
- زردچوبه 0.3 قاشق چایخوری
- نمک 0.3 قاشق چایخوری
- فلفل سیاه 0.3 قاشق چایخوری
- روغن آفتابگردان 2.5 قاشق غذاخوری
دستورالعمل ها
-
در ابتدا باید یک پیاز را رنده ریز کرده و آب آن را جدا کنید. پیاز رنده شده را به همراه گوشت چرخ کرده، نمک، فلفل و ادویههای دلخواه در یک کاسه بریزید و به خوبی ورز دهید. این مرحله در وانرفتن کوفتهها موثر است.
-
یک پیاز دیگر را رنده کرده یا نگینی خرد کنید. کمی روغن در ماهیتابه بریزید و روی حرارت قرار دهید تا گرم شود. وقتی روغن داغ شد، پیازها را در آن تفت دهید. حالا کمی نمک، زردچوبه و رب گوجه را به پیازها اضافه کنید و تفت دهید.
-
پس از این که رنگ رب گوجه کمی باز شد، آب را اضافه کنید و صبر کنید تا آب به جوش بیاید.
-
وقتی سس خوراک به جوش آمد، گوشتهای قلقلی شده را به آن اضافه کنید.
-
در این مرحله سیبزمینیها را به صورت مکعبهای ریز خرد کنید و به خوراک اضافه کنید تا بپزند، سپس پودر آویشن را نیز اضافه کنید.
-
پس از ۴۰ دقیقه که خوراک پخت، غذا آماده است. نوش جان!