طرز تهیه کوفته برنجی

کوفته برنجی یکی از غذاهای سنتی ایرانی است که از ترکیب گوشت چرخ‌کرده، برنج نیم‌پز، لپه پخته، سبزی‌های معطر (مانند جعفری، نعناع و تره) و ادویه تهیه می‌شود. مواد به‌خوبی ورز داده شده و به شکل کوفته‌های گرد و نسبتاً بزرگ درآورده می‌شوند. سپس این کوفته‌ها در سسی از رب گوجه‌فرنگی پخته می‌شوند تا طعمی عمیق و دلپذیر پیدا کنند. کوفته برنجی معمولاً با نان یا برنج سرو شده و با تزئیناتی مانند زرشک و گردو طعم و جلوه خاصی می‌یابد.

 

طرز تهیه کوفته برنجی

طرز تهیه کوفته برنجی
زمان آماده سازی 30 دقیقه
زمان آشپزی 60 دقیقه
زمان کلی 90 دقیقه
روش آشپزی ایرانی
وعده غذایی ناهار
کالری 1360 کیلوکالری
تعداد نفرات 1 نفر

مواد لازم

  • پلو آبکش ( بدون روغن ) 33 قاشق غذاخوری
  • گوشت گوسفند ، چرخکرده ، خام 120 گرم
  • لپه پخته 0.5 لیوان
  • گردو ( مغز ) 2 عدد
  • ترخون خشک 1 قاشق چایخوری
  • مرزه خشک 1 قاشق چایخوری
  • شوید خشک 1 قاشق چایخوری
  • گشنیز خشک 1 قاشق چایخوری
  • جعفری خشک 1 قاشق چایخوری
  • آلو بخارا 2 عدد
  • رب گوجه فرنگی 1 قاشق غذاخوری
  • نمک 0.3 قاشق چایخوری
  • روغن آفتابگردان 2 قاشق غذاخوری

دستورالعمل ها

  1. ابتدا پیاز را ریز خرد کرده و با کمی روغن تفت دهید. 50 گرم لپه و 240 گرم برنج را هم جداگانه بپزید. سپس به همراه گوشت، نمک، فلفل و سبزیجات خشک مخلوط و ورز دهید.

  2.  پیاز رنده شده را تفت دهید و کمی زردچوبه و  رب بریزید و تفت دهید. 2 لیوان آب بریزید تا بجوشد.

  3. به اندازه دلخواه از مواد برداشته و در دست گرد کنید. داخل هر کوفته ۱ عدد گردو یا آلو بگذارید. 

  4. کوفته‌ها را به سس در حال جوش بیاندازید، تا ۱۰ دقیقه بجوشد و بعد شعله را کم کنید، توجه داشته باشید کوفته‌ها به هم نچسبند. . نوش جان!

نکات

  • نکته : سبزی کوفته شامل جعفری، تره، گشنیز و شوید، مرزه و ترخون خشک شده و نعناع است. تمام سبزیجات باید به صورت خشک شده استفاده شود.
  • .نکته: نسبت برنج به لپه ۱ به ۳ است

پرهام محمدی

کارشناس محتوای انرجیم | علاقمند به حوزه تناسب اندام

دیدگاهتان را بنویسید