
کوفته برنجی یکی از غذاهای سنتی ایرانی است که از ترکیب گوشت چرخکرده، برنج نیمپز، لپه پخته، سبزیهای معطر (مانند جعفری، نعناع و تره) و ادویه تهیه میشود. مواد بهخوبی ورز داده شده و به شکل کوفتههای گرد و نسبتاً بزرگ درآورده میشوند. سپس این کوفتهها در سسی از رب گوجهفرنگی پخته میشوند تا طعمی عمیق و دلپذیر پیدا کنند. کوفته برنجی معمولاً با نان یا برنج سرو شده و با تزئیناتی مانند زرشک و گردو طعم و جلوه خاصی مییابد.
طرز تهیه کوفته برنجی

مواد لازم
- پلو آبکش ( بدون روغن ) 33 قاشق غذاخوری
- گوشت گوسفند ، چرخکرده ، خام 120 گرم
- لپه پخته 0.5 لیوان
- گردو ( مغز ) 2 عدد
- ترخون خشک 1 قاشق چایخوری
- مرزه خشک 1 قاشق چایخوری
- شوید خشک 1 قاشق چایخوری
- گشنیز خشک 1 قاشق چایخوری
- جعفری خشک 1 قاشق چایخوری
- آلو بخارا 2 عدد
- رب گوجه فرنگی 1 قاشق غذاخوری
- نمک 0.3 قاشق چایخوری
- روغن آفتابگردان 2 قاشق غذاخوری
دستورالعمل ها
-
ابتدا پیاز را ریز خرد کرده و با کمی روغن تفت دهید. 50 گرم لپه و 240 گرم برنج را هم جداگانه بپزید. سپس به همراه گوشت، نمک، فلفل و سبزیجات خشک مخلوط و ورز دهید.
-
پیاز رنده شده را تفت دهید و کمی زردچوبه و رب بریزید و تفت دهید. 2 لیوان آب بریزید تا بجوشد.
-
به اندازه دلخواه از مواد برداشته و در دست گرد کنید. داخل هر کوفته ۱ عدد گردو یا آلو بگذارید.
-
کوفتهها را به سس در حال جوش بیاندازید، تا ۱۰ دقیقه بجوشد و بعد شعله را کم کنید، توجه داشته باشید کوفتهها به هم نچسبند. . نوش جان!
نکات
- نکته : سبزی کوفته شامل جعفری، تره، گشنیز و شوید، مرزه و ترخون خشک شده و نعناع است. تمام سبزیجات باید به صورت خشک شده استفاده شود.
- .نکته: نسبت برنج به لپه ۱ به ۳ است