آش ترخینه یکی از غذاهای سنتی و مغذی ایرانی است که در بسیاری از مناطق ایران، بهویژه غرب کشور، محبوبیت زیادی دارد. ماده اصلی این آش، ترخینه است که از ترکیب بلغور گندم و دوغ تهیه و خشک میشود. در پخت این آش، ترخینه را به همراه حبوبات (مانند نخود و لوبیا)، سبزیهای معطر (تره، گشنیز، جعفری و اسفناج) و گاهی سیر و پیاز داغ میپزند. آش ترخینه به دلیل وجود دوغ و ترخینه، طعمی خاص و دلنشین دارد و سرشار از مواد مغذی مانند پروتئین و کلسیم است. این آش معمولاً در فصل سرما و بهعنوان یک غذای مقوی برای تقویت سیستم ایمنی بدن تهیه میشود و با نعناع داغ، پیاز داغ و گاهی کشک تزئین و سرو میگردد.


