ترش تره یکی از غذاهای سنتی و محلی استان گیلان است که با سبزیهای تازه مانند اسفناج، چوچاق، گشنیز و جعفری تهیه میشود. این خورش ترشمزه با برنج یا نان سرو میشود و برای طعمدهی از آبغوره یا آبنارنج استفاده میشود. تخممرغ و گاهی سیر نیز برای تکمیل طعم به آن اضافه میشود.
این غذای مقوی و سالم، نماد اصالت آشپزی گیلانی است و معمولاً بهعنوان یک وعده سبک و خوشطعم طرفداران زیادی دارد.
طرز تهیه ترش تره
مواد لازم
- اسفناج خام 150 گرم
- نعنا تازه 0.5 لیوان
- گشنیز تازه 0.5 لیوان خرد شده
- شوید تازه 0.5 لیوان
- جعفری خام 0.5 لیوان خرد شده
- برگ سیر خام 0.5 لیوان خرد شده
- آرد برنج سفید 1 قاشق غذاخوری
- تخم مرغ خام 1 عدد متوسط
- نارنج 0.5 عدد
- روغن آفتابگردان 3 قاشق مرباخوری
- نمک 0.5 قاشق چایخوری
- فلفل سیاه 0.5 قاشق چایخوری
دستورالعمل ها
-
سبزیها به جز اسفناج را خرد کرده و در روغن سرخ کنید.
-
نصف لیوان سیر را له کنید و آن را سرخ کنید. سپس سبزیهای سرخ شده را به سیر داغ اضافه کنید و تفت دهید.
-
آرد را در آب حل کنید و به مخلوط سیر و سبزی تفت داده شده اضافه کنید. اسفناجها را نیز بزرگتر از سبزیها خرد کنید و داخل خورشت بریزید
-
اگر آب خورشت زیاد بود حرارت را بیشتر کنید تا آب آن تبخیر شود. نارنج یا آبغوره را به تدریج به خورشت اضافه کنید و خورشت را بچشید تا ترشی آن زیاد نشود و به اندازه باشد.
-
در پایان پخت خورشت ، بقیه سیر له شده را با کمی زردچوبه و روغن تفت دهید و به همراه تخممرغ و مقداری نمک داخل خورشت بریزید و هم بزنید. بعد از چند بار جوش زدن، خورشت را خاموش کنید. نوش جان!