طرز تهیه ترش تره

ترش تره یکی از غذاهای سنتی و محلی استان گیلان است که با سبزی‌های تازه مانند اسفناج، چوچاق، گشنیز و جعفری تهیه می‌شود. این خورش ترش‌مزه با برنج یا نان سرو می‌شود و برای طعم‌دهی از آب‌غوره یا آب‌نارنج استفاده می‌شود. تخم‌مرغ و گاهی سیر نیز برای تکمیل طعم به آن اضافه می‌شود.

این غذای مقوی و سالم، نماد اصالت آشپزی گیلانی است و معمولاً به‌عنوان یک وعده سبک و خوش‌طعم طرفداران زیادی دارد.

طرز تهیه ترش تره

طرز تهیه ترش تره
زمان آماده سازی 15 دقیقه
زمان آشپزی 30 دقیقه
زمان کلی 45 دقیقه
روش آشپزی ایرانی
وعده غذایی ناهار
کالری 311 کیلوکالری
تعداد نفرات 1 نفر

مواد لازم

  • اسفناج خام 150 گرم
  • نعنا تازه 0.5 لیوان
  • گشنیز تازه 0.5 لیوان خرد شده
  • شوید تازه 0.5 لیوان
  • جعفری خام 0.5 لیوان خرد شده
  • برگ سیر خام 0.5 لیوان خرد شده
  • آرد برنج سفید 1 قاشق غذاخوری
  • تخم مرغ خام 1 عدد متوسط
  • نارنج 0.5 عدد
  • روغن آفتابگردان 3 قاشق مرباخوری
  • نمک 0.5 قاشق چایخوری
  • فلفل سیاه 0.5 قاشق چایخوری

دستورالعمل ها

  1. سبزی‌ها به جز اسفناج را خرد کرده و در روغن سرخ کنید.

  2. نصف لیوان سیر را له کنید و آن را سرخ کنید. سپس سبزی‌های سرخ شده را به سیر داغ اضافه کنید و تفت دهید.

  3. آرد را در آب حل کنید و به مخلوط سیر و سبزی تفت داده شده اضافه کنید. اسفناج‌ها را نیز بزرگ‌تر از سبزی‌ها خرد کنید و داخل خورشت بریزید

  4. اگر آب خورشت زیاد بود حرارت را بیشتر کنید تا آب آن تبخیر شود. نارنج یا آبغوره را به تدریج به خورشت اضافه کنید و خورشت را بچشید تا ترشی آن زیاد نشود و به اندازه باشد.

  5. در پایان پخت خورشت ، بقیه سیر له شده را با کمی زردچوبه و روغن تفت دهید و به همراه تخم‌مرغ و مقداری نمک داخل خورشت بریزید و هم بزنید. بعد از چند بار جوش زدن، خورشت را خاموش کنید. نوش جان!

پرهام محمدی

کارشناس محتوای انرجیم | علاقمند به حوزه تناسب اندام
دیدگاهتان را بنویسید