خوراک لوبیا یکی از غذاهای سنتی و ساده است که معمولاً با لوبیا قرمز یا لوبیا چیتی تهیه میشود. لوبیا پس از پختن، با ترکیبی از پیاز سرخشده، گوجهفرنگی، و ادویههایی مانند زردچوبه، فلفل سیاه و گاهی پودر کاری یا پاپریکا مخلوط میشود. این غذا اغلب با نان سرو میشود و میتوان برای طعمدهی بیشتر از آبلیمو و سبزیجات تازه نیز استفاده کرد.
خوراک لوبیا غذایی غنی از پروتئین گیاهی و فیبر است که انرژی لازم برای بدن را تأمین کرده و به دلیل سادگی و خوشمزگی، یک انتخاب مناسب برای وعدههای اصلی یا صبحانه محسوب میشود.
طرز تهیه خوراک لوبیا
مواد لازم
- لوبیا چیتی پخته 2.5 لیوان
- گوجه فرنگی خام 3 عدد متوسط
- پیاز خام 0.5 عدد متوسط
- روغن آفتابگردان 1.5 قاشق غذاخوری
- زردچوبه 0.3 قاشق چایخوری
- فلفل سیاه 0.3 قاشق چایخوری
- نمک 0.3 قاشق چایخوری
- آب لیمو ترش 1 قاشق غذاخوری
دستورالعمل ها
-
لوبیا را از شب قبل خیس کرده و چند بار آب آن را عوض کنید. به مدت ۴۵ دقیقه در آب بپزید (اگر نتوانسته اید لوبیا را خیس کنید، ۱ الی ۲ بار آن را به مدت ۵ دقیقه بجوشانید، آبکش کنید و در آب جدید بپزید).
-
پیاز را ریز خرد کرده و با کمی روغن تفت دهید. ادویه و گوجه فرنگی پوره شده یا رب را به آن اضافه کنید، کمی تفت دهید و سپس کمی آب اضافه کنید.
-
لوبیا ی پخته شده را به ترکیب پیاز، ادویه و رب اضافه کنید و برای ۱۵ دقیقه دیگر بپزید تا غذا مزه بگیرد و جا بیافتد.
-
در آخر، در صورت تمایل میتوانید کمی لیمو ترش و گلپر به غذا اضافه کنید. نوش جان!