طرز تهیه زرشک پلو

زرشک پلو یکی از غذاهای معروف ایرانی است که عموماً با برنج زعفرانی، زرشک، خلال بادام یا پسته و مرغ سرو می‌شود. زرشک به‌دلیل طعم ترش و رنگ زیبایش، غذای نهایی را هم از نظر مزه و هم از نظر ظاهری دلپذیرتر می‌کند. این غذا غالباً در مراسم‌ها و مهمانی‌ها به‌عنوان یکی از غذاهای محبوب ایرانی سرو می‌شود و طعم آن با استفاده از زعفران و زرشک تازه بهبود می‌یابد.

 

طرز تهیه زرشک پلو

طرز تهیه زرشک پلو
زمان آماده سازی 15 دقیقه
زمان آشپزی 30 دقیقه
زمان کلی 45 دقیقه
روش آشپزی ایرانی
وعده غذایی ناهار
کالری 852 کیلوکالری
تعداد نفرات 1 نفر

مواد لازم

  • برنج پخته (کم روغن) 18 قاشق غذاخوری
  • زرشک 2 قاشق غذاخوری
  • شکر 1 قاشق چایخوری
  • زعفران 0.3 قاشق چایخوری
  • روغن آفتابگردان 3 قاشق غذاخوری
  • نمک 0.3 قاشق غذاخوری

دستورالعمل ها

  1. در یک قابلمه آب جوش بیاورید و برنج را که قبلاً 1 ساعت در آب و نمک خیساند‌ه‌اید، داخل آب بریزید تا 8 تا 10 دقیقه بجوشد.

  2. با کفگیر چند دانه برنج از آب بگیرید و زیر دندان امتحان کنید. همین قدر که مغز آن استخوانی نباشد خوب است و باید آب‌کش شود.

  3. کمی روغن در قابلمه ریخته و برنج را به شکل یک کوه در قابلمه بریزید و روی برنج را با ته کفگیر چند سوراخ بزنید و در قابلمه را قرار دهید. پس از ۱۰ تا ۱۲ دقیقه برنج دم بالا می‌دهد. در این لحظه اگر انگشت خود را تر کنید و به بدنه‌ی دیگ بزنید صدا می‌دهد. اکنون شعله را کم کنید تا به مدت یک ساعت دم بکشد.

  4. زرشک و شکر را مخلوط کنید و با روغن بر روی شعله کمی تفت دهید و در آخر زعفران را به آن اضافه کنید.

  5. برنج را در ظرف مناسب بکشید، زرشک و زعفران را روی برنج بریزید. نوش جان!

پرهام محمدی

کارشناس محتوای انرجیم | علاقمند به حوزه تناسب اندام

دیدگاهتان را بنویسید