زرشک پلو یکی از غذاهای معروف ایرانی است که عموماً با برنج زعفرانی، زرشک، خلال بادام یا پسته و مرغ سرو میشود. زرشک بهدلیل طعم ترش و رنگ زیبایش، غذای نهایی را هم از نظر مزه و هم از نظر ظاهری دلپذیرتر میکند. این غذا غالباً در مراسمها و مهمانیها بهعنوان یکی از غذاهای محبوب ایرانی سرو میشود و طعم آن با استفاده از زعفران و زرشک تازه بهبود مییابد.
طرز تهیه زرشک پلو
مواد لازم
- برنج پخته (کم روغن) 18 قاشق غذاخوری
- زرشک 2 قاشق غذاخوری
- شکر 1 قاشق چایخوری
- زعفران 0.3 قاشق چایخوری
- روغن آفتابگردان 3 قاشق غذاخوری
- نمک 0.3 قاشق غذاخوری
دستورالعمل ها
-
در یک قابلمه آب جوش بیاورید و برنج را که قبلاً 1 ساعت در آب و نمک خیساندهاید، داخل آب بریزید تا 8 تا 10 دقیقه بجوشد.
-
با کفگیر چند دانه برنج از آب بگیرید و زیر دندان امتحان کنید. همین قدر که مغز آن استخوانی نباشد خوب است و باید آبکش شود.
-
کمی روغن در قابلمه ریخته و برنج را به شکل یک کوه در قابلمه بریزید و روی برنج را با ته کفگیر چند سوراخ بزنید و در قابلمه را قرار دهید. پس از ۱۰ تا ۱۲ دقیقه برنج دم بالا میدهد. در این لحظه اگر انگشت خود را تر کنید و به بدنهی دیگ بزنید صدا میدهد. اکنون شعله را کم کنید تا به مدت یک ساعت دم بکشد.
-
زرشک و شکر را مخلوط کنید و با روغن بر روی شعله کمی تفت دهید و در آخر زعفران را به آن اضافه کنید.
-
برنج را در ظرف مناسب بکشید، زرشک و زعفران را روی برنج بریزید. نوش جان!