شامی یک غذای محبوب ایرانی است که معمولاً به عنوان غذای اصلی سرو میگردد. این غذا با ترکیب گوشت چرخکرده و لپه یا سیبزمینی همراه با ادویهجات تهیه میشود و در بسیاری از نقاط ایران با کمی تغییرات در مواد اولیه تهیه میشود.
طرز تهیه شامی
مواد لازم
- گوشت گوسفند ، چرخکرده ، خام 140 گرم
- سیب زمینی خام 1 عدد کوچک
- لپه پخته 0.5 لیوان
- پیاز خام 1 عدد متوسط
- تخم مرغ خام 1 عدد متوسط
- روغن آفتابگردان 3 قاشق غذاخوری
- نمک 0.3 قاشق چایخوری
- فلفل سیاه 0.3 قاشق چایخوری
- زردچوبه 0.3 قاشق چایخوری
دستورالعمل ها
-
سیبزمینی را به همراه ۱ لیوان آب داخل یک قابلمه قرار دهید و اجازه دهید با حرارت ملایم آبپز شود.
-
لپه را که از قبل خیس کردهاید، با مقداری آب روی حرارت متوسط قرار می دهید تا بپزند.
-
پس از اینکه سیبزمینی پخت، پوست آن را جدا کنید و با رنده ریز، رنده کنید.
-
لپه را نیز پس از پخت آبکشی کنید، پس از اینکه حرارت آن کمتر شد، با مخلوطکن یا گوشتکوب له کنید. سپس هر دو را به گوشت چرخ کرده اضافه کنید.
-
در این مرحله پیاز را با رنده ریز، رنده کنید، آب آن را بگیرید و پیاز آب گرفته را به همراه تخم مرغ، زردچوبه، نمک و فلفل سیاه به ظرف اضافه کرده و آن را خوب ترکیب کنید تا به طور کامل یکدست و منسجم شوند.
-
در یک تابه مناسب مقداری روغن بریزید و روی حرارت قرار دهید. سپس مقداری از مایه شامی را بردارید و مانند کتلت به آن شکل دهید و در تابه سرخ کنید.
-
پس از اینکه یک سمت شامیها سرخ شد، آنها را برگردانید تا سمت دیگرشان نیز سرخ شود. نوش جان!