طرز تهیه آش شله قلمکار

آش شله قلمکار یکی از غذاهای سنتی و فاخر ایرانی است که به دلیل مراحل پیچیده پخت و مواد متنوع، اغلب در مناسبت‌های خاص و مراسم‌های بزرگ تهیه می‌شود. این آش از ترکیب گوشت (معمولاً گوشت گوسفندی)، حبوبات (نخود، لوبیا، عدس)، گندم یا بلغور، برنج و سبزی‌های معطر (مانند گشنیز، تره و جعفری) درست می‌شود. در پخت شله قلمکار، گوشت کاملاً له و با دیگر مواد ترکیب می‌شود تا یک آش غلیظ و یکدست حاصل شود.

آش شله قلمکار معمولاً با پیاز داغ فراوان، نعناع داغ و گاهی کمی لیموترش یا آب‌غوره سرو می‌شود. این آش به دلیل مواد مغذی و انرژی‌بخش، غذایی کامل و سیرکننده است و طعم غنی و عطر دلپذیرش یادآور فرهنگ اصیل و سخاوت‌مندانه ایرانی است.

طرز تهیه آش شله قلمکار

طرز تهیه آش شله قلمکار
زمان آماده سازی 30 دقیقه
زمان آشپزی 90 دقیقه
زمان کلی 120 دقیقه
روش آشپزی ایرانی
وعده غذایی شام
کالری 5598 کیلوکالری
تعداد نفرات 1 نفر

مواد لازم

  • سردست گوسفند ، با چربی ، خام 110 گرم
  • زردچوبه 0.5 قاشق چایخوری
  • نعنا خشک 0.5 قاشق غذاخوری
  • لوبیا چشم بلبلی خام 0.5 لیوان
  • لوبیا چیتی خام 0.5 لیوان
  • ماش خام 0.5 لیوان
  • عدس خام 0.75 لیوان
  • بلغور گندم خام 0.5 لیوان
  • سبزی آش خام 1.5 لیوان
  • روغن آفتابگردان 4 قاشق غذاخوری
  • فلفل قرمز هندی 0.3 قاشق چایخوری
  • فلفل سیاه 0.3 قاشق چایخوری
  • پیاز خام 0.5 عدد متوسط
  • برنج پخته بدون روغن 13 قاشق غذاخوری
  • نخود خام 0.5 لیوان

دستورالعمل ها

  1. پیاز را خرد کنید، با کمی روغن تفت بدهید و اجازه بدهید با گوشت و ادویه و خوب بپزد. 

  2. گندم را به همراه آب بپزید.

  3. برنج را به گندم اضافه کنید و اجازه دهید بپزد.

  4. پیاز را خلالی خرد کرده و سرخ کنید. سپس زردچوبه، فلفل سیاه، نعناع خشک و فلفل قرمز را اضافه کرده و تفت دهید.

  5. گوشت را ریش ریش کنید و به گندم اضافه کنید و سپس بکوبید.سپس مخلوط پیاز داغ را اضافه کنید و اجازه دهید با کمی آب بپزد. 

  6. در این مرحله سبزی آش را اضافه کنید و اجازه دهید بپزد. 

  7. حبوبات را از شب قبل خیس کنید و با بگذارید کامل بپزد. سپس با همدیگر بکوبید و به آش اضافه کنید. بخشی از حبوبات را به صورت کوبیده نشده اضافه کنید واجازه دهید بپزد. 

  8. در پایان نمک را اضافه کنید. نوش جان!

parham

دیدگاهتان را بنویسید