طرز تهیه باقلا قاتوق

باقلا قاتوق یکی از غذاهای خوشمزه و سنتی گیلانی است که با باقلا، شوید تازه یا خشک، سیر، و تخم‌مرغ تهیه می‌شود. این خورش گیاهی به خاطر استفاده از باقلا و شوید، سرشار از فیبر و مواد مغذی است. طرز تهیه آن شامل تفت دادن سیر با زردچوبه، افزودن باقلا و شوید، و در پایان اضافه کردن تخم‌مرغ است که روی مواد می‌بندد و خورش آماده می‌شود. این غذا به طور سنتی با برنج کته‌ای و زیتون پرورده سرو می‌شود و برای وعده‌های ناهار یا شام بسیار مناسب است.

طرز تهیه باقلا قاتوق

طرز تهیه باقلا قاتوق
زمان آماده سازی 15 دقیقه
زمان آشپزی 30 دقیقه
زمان کلی 45 دقیقه
روش آشپزی ایرانی
وعده غذایی ناهار
کالری 994 کیلوکالری
تعداد نفرات 1 نفر

مواد لازم

  • باقلا کشاورزی پخته 2 لیوان
  • تخم مرغ خام 1 عدد متوسط
  • شوید خشک 4 قاشق غذاخوری
  • سیر خام 2 حبه متوسط
  • روغن آفتابگردان 3 قاشق غذاخوری
  • نمک 0.3 قاشق چایخوری
  • زردچوبه 0.3 قاشق چایخوری
  • فلفل سیاه 0.3 قاشق چایخوری

دستورالعمل ها

  1. سیر را خرد کنید و با کره یا روغن کمی تفت دهید.

  2.  باقالی‌ را به تابه اضافه کرده و به مدت ۲ الی ۳ دقیقه با سیر تفت دهید، سپس زردچوبه را نیز اضافه کرده و دوباره تفت دهید.

  3. در ادامه شوید خشک و یک و نیم لیوان آب جوش داخل تابه ریخته و در تابه را ببندید تا خورش جا بیفتد.

  4. وقتی باقلا‌ها پخته شدند و آب خورش تبخیر شد، مقداری نمک و فلفل به آن اضافه کرده و سپس تخم مرغ‌ها را داخل خورش بشکنید. در تابه را بگذارید تا تخم مرغ‌ها خوب سفت شوند. توجه کنید که تخم‌مرغ‌ها را بعد از شکستن در خورش نباید هم بزنید فقط کافیست کمی زرده آن را شل کنید تا به همان شکل پخته شود.

  5. وقتی خورشت شروع به روغن انداختن کرد و تخم مرغ‌ها سفت شدند، باقلاقاتق آماده است. نوش جان!

پرهام محمدی

کارشناس محتوای انرجیم | علاقمند به حوزه تناسب اندام

دیدگاهتان را بنویسید