باقلا پلو یکی از غذاهای سنتی ایرانی است که بهطور ویژه در مهمانیها و مراسمها سرو میشود. این غذا از ترکیب برنج، باقلا سبز یا خشکشده، شوید تازه یا خشک و ادویههایی مانند زعفران تهیه میشود. باقلا پلو اغلب با گوشتهایی مانند مرغ، گوشت گوسفند یا ماهیچه سرو میشود و عطر و طعم خاصی دارد که از زعفران و شوید ناشی میشود. این غذا به دلیل ترکیب باقلا و برنج سرشار از فیبر و انرژی است و طعم بینظیر آن را به یکی از محبوبترین غذاهای ایرانی تبدیل کرده است.
طرز تهیه باقلا پلو
مواد لازم
- برنج پخته (کم روغن) 18 قاشق غذاخوری
- باقلا سبز پخته 1.5 لیوان
- روغن آفتابگردان 3 قاشق غذاخوری
- پودر دارچین 0.5 قاشق چایخوری
- شوید تازه 0.5 لیوان
- نمک 0.5 قاشق چایخوری
دستورالعمل ها
-
در یک قابلمه آب را به جوش آورید. سپس 240 گرم برنج خام را که قبلا خیساندهاید به همراه نمک به قابلمه آب جوش اضافه کنید. هنگام اضافه کردن برنج، آب از جوشیدن میافتد، صبر کنید تا دوباره به جوش بیافتد و سپس باقالاها را اضافه کنید. اجازه دهید برنج به همراه باقلا به مدت 20 الی 30 دقیقه بجوشد. سپس آبکش کنید.
-
یک لایه از مخلوط برنج و باقلا و یک لایه از شوید دورن قابلمه بریزید تا همه مخلوط برنج تمام شود. سپس کمی پودر دارچین روی برنج بپاشید تا خوش عطر شود.
-
در صورت نیاز روی در قابلمه دم کنی مناسبی بگذارید. و برنج را روی حرارت متوسط به مدت 5 دقیقه قرار دهید تا بخار کند. سپس شعله را کم کنید و اجازه دهید برنج به مدت ۴۰ تا ۴۵ دقیقه برنج بکشد. نوش جان!