تهچین مرغ یکی از غذاهای محبوب و مجلسی ایرانی است که با برنج، مرغ، ماست، تخممرغ، و زعفران تهیه میشود. در این غذا، تکههای مرغ مزهدار شده، بین لایههایی از برنج قرار میگیرند و با ترکیب تخممرغ و ماست به برنج بافتی منسجم داده میشود. زعفران علاوه بر طعم و عطر بینظیر، رنگی طلایی و جذاب به غذا میبخشد.
این تهچین با تهدیگی ترد و خوشرنگ، معمولاً برای مهمانیها یا مناسبتهای خاص سرو میشود و میتوان آن را با ماست و سبزیجات تزئین کرد.
طرز تهیه ته چین مرغ
مواد لازم
- برنج پخته بدون روغن 25 قاشق غذاخوری
- سینه مرغ ، بدون پوست ، خام 110 گرم
- تخم مرغ خام 1 عدد متوسط
- پیاز خام 1 عدد کوچک
- ماست کم چرب 2 قاشق غذاخوری
- گلاب 2 قاشق مرباخوری
- زعفران 0.3 قاشق غذاخوری
- هل 0.3 قاشق چایخوری
- زردچوبه 0.3 قاشق چایخوری
- نمک 0.3 قاشق چایخوری
- روغن آفتابگردان 2 قاشق غذاخوری
دستورالعمل ها
-
پیاز را در روغن تفت دهید، سپس زردچوبه، نمک و مرغ را اضافه و مجدد تفت دهید.
-
آب اضافه کنید و اجازه دهید مرغ بپزید، بعد از پخت ریش ریش کنید.
-
160 گرم برنج خام را برای ۱5 تا 20 دقیقه بجوشانید و آبکش کنید، توجه داشته باشید که برنج نرم نشود، به اصطلاح کمی زنده باشد.
-
تخم مرغ، ماست، زعفران، هل، گلاب و نمک را مخلوط کنید و هم بزنید.
-
مخلوط ماست و تخم مرغ را به برنج اضافه کنید و کمی هم بزنید تا یکدست شود.
-
زرشک را کمی تفت دهید.
-
ظرفی مناسب انتخاب کنید و کف آن را چرب کنید، سپس یک لایه نازک برنج بریزید. مرغ و زرشک را در لایهی وسط بریزید، به طور یکنواخت پخش کنید و لایهی بعدی برنج را بریزید.
-
ظرف را یا در فر یا با شعله پخش کن بر روی گاز، با دمای متوسط بگذارید.
-
وقتی که ته دیگ خوب برشته شد غذای شما آماده است. نوش جان!