طرز تهیه ته چین مرغ

ته‌چین مرغ یکی از غذاهای محبوب و مجلسی ایرانی است که با برنج، مرغ، ماست، تخم‌مرغ، و زعفران تهیه می‌شود. در این غذا، تکه‌های مرغ مزه‌دار شده، بین لایه‌هایی از برنج قرار می‌گیرند و با ترکیب تخم‌مرغ و ماست به برنج بافتی منسجم داده می‌شود. زعفران علاوه بر طعم و عطر بی‌نظیر، رنگی طلایی و جذاب به غذا می‌بخشد.

این ته‌چین با ته‌دیگی ترد و خوش‌رنگ، معمولاً برای مهمانی‌ها یا مناسبت‌های خاص سرو می‌شود و می‌توان آن را با ماست و سبزیجات تزئین کرد.

طرز تهیه ته چین مرغ

طرز تهیه ته چین مرغ
زمان آماده سازی 30 دقیقه
زمان آشپزی 60 دقیقه
زمان کلی 90 دقیقه
روش آشپزی ایرانی
وعده غذایی ناهار
کالری 992 کیلوکالری
تعداد نفرات 1 نفر

مواد لازم

  • برنج پخته بدون روغن 25 قاشق غذاخوری
  • سینه مرغ ، بدون پوست ، خام 110 گرم
  • تخم مرغ خام 1 عدد متوسط
  • پیاز خام 1 عدد کوچک
  • ماست کم چرب 2 قاشق غذاخوری
  • گلاب 2 قاشق مرباخوری
  • زعفران 0.3 قاشق غذاخوری
  • هل 0.3 قاشق چایخوری
  • زردچوبه 0.3 قاشق چایخوری
  • نمک 0.3 قاشق چایخوری
  • روغن آفتابگردان 2 قاشق غذاخوری

دستورالعمل ها

  1. پیاز را در روغن تفت دهید، سپس زردچوبه، نمک و مرغ را اضافه و مجدد تفت دهید.

  2. آب اضافه کنید و اجازه دهید مرغ بپزید، بعد از پخت ریش ریش کنید. 

  3. 160 گرم برنج خام را برای ۱5 تا 20 دقیقه بجوشانید و آبکش کنید، توجه داشته باشید که برنج نرم نشود، به اصطلاح کمی زنده باشد.

  4. تخم مرغ، ماست، زعفران، هل، گلاب و نمک را مخلوط کنید و هم بزنید.

  5. مخلوط ماست و تخم مرغ را به برنج اضافه کنید و کمی هم بزنید تا یکدست شود.

  6. زرشک را کمی تفت دهید.

  7. ظرفی مناسب انتخاب کنید و کف آن را چرب کنید، سپس یک لایه نازک برنج بریزید. مرغ و زرشک را در لایه‌ی وسط بریزید، به طور یکنواخت پخش کنید و لایه‌ی بعدی برنج را بریزید.

  8. ظرف را یا در فر یا با شعله پخش کن بر روی گاز، با دمای متوسط بگذارید.

  9. وقتی که ته دیگ خوب برشته شد غذای شما آماده است. نوش جان!

پرهام محمدی

کارشناس محتوای انرجیم | علاقمند به حوزه تناسب اندام

دیدگاهتان را بنویسید