طرز تهیه ته چین گوشت

ته‌چین گوشت یکی از غذاهای محبوب و سنتی ایرانی است که با ترکیبی از برنج، گوشت گوسفندی یا گوساله، ماست، تخم‌مرغ، و زعفران تهیه می‌شود. گوشت با پیاز و ادویه‌های معطر پخته شده و سپس به‌صورت لایه‌ای در کنار برنج قرار می‌گیرد. ترکیب این مواد در یک قالب یا قابلمه با ته‌دیگی طلایی و ترد پخته می‌شود که جلوه و طعم خاصی به غذا می‌بخشد.

این غذا معمولاً برای مجالس و مهمانی‌ها سرو می‌شود و با ماست یا سبزیجات تازه به‌عنوان دورچین همراه است. طعم و عطر زعفران، نقش کلیدی در خوش‌طعمی ته‌چین دارد.

طرز تهیه ته چین گوشت

طرز تهیه ته چین گوشت
زمان آماده سازی 30 دقیقه
زمان آشپزی 60 دقیقه
زمان کلی 90 دقیقه
روش آشپزی ایرانی
وعده غذایی ناهار
کالری 1160 کیلوکالری
تعداد نفرات 1 نفر

مواد لازم

  • برنج پخته بدون روغن 30 قاشق غذاخوری
  • تخم مرغ خام 1 عدد متوسط
  • پیاز خام 1 عدد کوچک
  • ماست کم چرب 2 قاشق غذاخوری
  • پیاز خام 1 عدد کوچک
  • رب گوجه فرنگی 0.5 قاشق غذاخوری
  • راسته گوسفند ، بدون چربی ، خام 110 گرم
  • زعفران 0.3 قاشق چایخوری
  • ماست کم چرب 2 قاشق غذاخوری
  • روغن آفتابگردان 2.5 قاشق غذاخوری
  • زردچوبه 0.3 قاشق چایخوری
  • نمک 0.3 قاشق چایخوری
  • فلفل سیاه 0.3 قاشق چایخوری

دستورالعمل ها

  1. پیاز را خرد کنید و با روغن کمی تفت دهید. گوشت را به ابعاد ریز خرد و با پیاز مخلوط کنید. سپس به مواد کمی رب و ادویه اضافه کرده و اجازه دهید تا بپزد.

  2. در قابلمه‌ای روی حرارت بالا مقداری آب بریزید و بجوشانید سپس 200 گرم برنج خام را برای ۱۰ تا ۱۵ دقیقه در آن بپزید. برنج را آبکشی کنید.

  3. در ظرفی مناسب، تخم مرغ‌ها را کمی هم بزنید. ماست و ادویه‌ها (زعفران دم کرده، فلفل سیاه و نمک) را به آن اضافه کنید. برنج را به این ترکیب اضافه کرده و خوب با هم مخلوط کنید.

  4. کمی روغن در ظرف مورد نظر (مخصوص فر) بریزید. نیمی از مایه ته‌چین را در آن بریزید. گوشت را به صورت لایه‌ای منظم روی آن بچینید و باقیمانده مایه ته‌چین را روی آن بریزید. ته‌چین را برای حدود ۱ ساعت در فر قرار دهید.

  5. بعد از پخت، آن را از فر خارج کنید و در ظرف مدنظر برگردانید. نوش جان!

پرهام محمدی

کارشناس محتوای انرجیم | علاقمند به حوزه تناسب اندام

دیدگاهتان را بنویسید