تهچین گوشت یکی از غذاهای محبوب و سنتی ایرانی است که با ترکیبی از برنج، گوشت گوسفندی یا گوساله، ماست، تخممرغ، و زعفران تهیه میشود. گوشت با پیاز و ادویههای معطر پخته شده و سپس بهصورت لایهای در کنار برنج قرار میگیرد. ترکیب این مواد در یک قالب یا قابلمه با تهدیگی طلایی و ترد پخته میشود که جلوه و طعم خاصی به غذا میبخشد.
این غذا معمولاً برای مجالس و مهمانیها سرو میشود و با ماست یا سبزیجات تازه بهعنوان دورچین همراه است. طعم و عطر زعفران، نقش کلیدی در خوشطعمی تهچین دارد.
طرز تهیه ته چین گوشت
مواد لازم
- برنج پخته بدون روغن 30 قاشق غذاخوری
- تخم مرغ خام 1 عدد متوسط
- پیاز خام 1 عدد کوچک
- ماست کم چرب 2 قاشق غذاخوری
- پیاز خام 1 عدد کوچک
- رب گوجه فرنگی 0.5 قاشق غذاخوری
- راسته گوسفند ، بدون چربی ، خام 110 گرم
- زعفران 0.3 قاشق چایخوری
- ماست کم چرب 2 قاشق غذاخوری
- روغن آفتابگردان 2.5 قاشق غذاخوری
- زردچوبه 0.3 قاشق چایخوری
- نمک 0.3 قاشق چایخوری
- فلفل سیاه 0.3 قاشق چایخوری
دستورالعمل ها
-
پیاز را خرد کنید و با روغن کمی تفت دهید. گوشت را به ابعاد ریز خرد و با پیاز مخلوط کنید. سپس به مواد کمی رب و ادویه اضافه کرده و اجازه دهید تا بپزد.
-
در قابلمهای روی حرارت بالا مقداری آب بریزید و بجوشانید سپس 200 گرم برنج خام را برای ۱۰ تا ۱۵ دقیقه در آن بپزید. برنج را آبکشی کنید.
-
در ظرفی مناسب، تخم مرغها را کمی هم بزنید. ماست و ادویهها (زعفران دم کرده، فلفل سیاه و نمک) را به آن اضافه کنید. برنج را به این ترکیب اضافه کرده و خوب با هم مخلوط کنید.
-
کمی روغن در ظرف مورد نظر (مخصوص فر) بریزید. نیمی از مایه تهچین را در آن بریزید. گوشت را به صورت لایهای منظم روی آن بچینید و باقیمانده مایه تهچین را روی آن بریزید. تهچین را برای حدود ۱ ساعت در فر قرار دهید.
-
بعد از پخت، آن را از فر خارج کنید و در ظرف مدنظر برگردانید. نوش جان!