کاچی یکی از میان وعده های سنتی و مقوی ایرانی است که معمولاً برای تقویت بدن، مخصوصاً در دوران نقاهت یا پس از زایمان، تهیه میشود. این دسر بافتی نرم و خوشمزه دارد و به دلیل استفاده از آرد گندم، کره و زعفران، سرشار از انرژی است.
طرز تهیه کاچی
مواد لازم
- آرد گندم سفید ( مخصوص پخت نان ) 5 قاشق غذاخوری
- شکر 1.5 قاشق غذاخوری
- کره 2 قاشق غذاخوری
- پسته ( خام ) 5 عدد
- زعفران 1 قاشق چایخوری
- هل 0.5 قاشق چایخوری
- کنجد 0.5 قاشق غذاخوری
دستورالعمل ها
-
ابتدا 1.5 لیوان آب و شکر را در ظرفی ریخته و روی حرارت ملایم اجاق گاز بگذارید و اجازه دهید تا شکر در آب حل شود. سپس زعفران را به مواد اضافه کنید تا مخلوط آب و شکر قوام پیدا کند. شیره قوام یافته باید مانند شیره مربا غلیظ و کشدار شود. دقت داشته باشید.
-
بعد از این مرحله آرد را در قابلمه بریزید. مرتب هم بزنید تا تغییر رنگ پیدا کند.
-
پودر هل و کره ذوب شده را اضافه کنید و مرتب هم بزنید.
-
شربت را در چند مرحله اضافه کرده و هم بزنید تا کاملا با آرد و روغن مخلوط شوند. مخلوط به دست آمده را روی شعله ملایم اجاق گاز به هم بزنید تا صاف و یکدست شود. اگر احساس کردید کاچی بیش از حد سفت شده است، یک پیمانه دیگر آب به آن اضافه کنید. این مرحله حداقل ۵ دقیقه به طول میانجامد.
-
در این مرحله باید کاچی را دم کنید. بنابراین قابلمه را روی شعله پخش کن قرار داده و روی در آن دمکنی بگذارید. اجازه دهید حدودا به مدت ۲۰ دقیقه دم بکشد.
-
پس از دم کشیدن آن را در ظرف مورد نظر بریزید و روی آن را با پسته و کنجد تزیین و سرو کنید. غلظت کاچی باید مانند فرنی نه خیلی سفت و نه خیلی شل باشد. نوش جان!
نکات
- نکته: اگر وگان هستید به جای کره از روغن های گیاهی یا مارگارین استفاده کنید.