طرز تهیه آش بلغور

آش بلغور یکی از غذاهای سنتی و سالم ایرانی است که با ترکیبی از بلغور گندم، حبوبات (مانند عدس یا نخود)، سبزی‌های معطر (مانند تره، جعفری و گشنیز)، پیاز داغ و ادویه‌های مختلف تهیه می‌شود. این آش به دلیل داشتن فیبر، ویتامین‌ها و مواد مغذی، یک وعده غذایی کامل و انرژی‌بخش محسوب می‌شود. آش بلغور معمولاً در روزهای سرد سال یا در مراسم‌های خاص پخته می‌شود و به دلیل سادگی مواد اولیه و طرز تهیه، در بسیاری از نقاط ایران محبوب است. این غذا به همراه کشک، نعناع داغ و گاهی کمی آب‌لیمو سرو می‌شود و طعمی لذیذ و مقوی دارد.

طرز تهیه آش بلغور

طرز تهیه آش بلغور
زمان آماده سازی 30 دقیقه
زمان آشپزی 90 دقیقه
زمان کلی 120 دقیقه
روش آشپزی ایرانی
وعده غذایی شام
کالری 1085 کیلوکالری
تعداد نفرات 1 نفر

مواد لازم

  • کشک مایع 1.5 قاشق غذاخوری
  • نعنا خشک 1 قاشق غذاخوری
  • بلغور گندم پخته 0.5 لیوان
  • نخود پخته 0.5 لیوان
  • روغن آفتابگردان 3 قاشق غذاخوری
  • عدس پخته 1 لیوان
  • نمک 0.3 قاشق چایخوری
  • زردچوبه 0.3 قاشق غذاخوری
  • پیاز خام 1 عدد متوسط
  • سبزی آش خام 2 لیوان
  • لوبیا چیتی پخته 0.5 لیوان
  • سیر خام 0.5 حبه متوسط

دستورالعمل ها

  1. بلغور گندم را به همراه آب ۴۰ دقیقه بپزید تا بلغور نرم شده و لعاب بیاندازد.

  2. پیاز و سیر را خرد کرده و در روغن تفت دهید. سپس ادویه‌ها را اضافه کنید و تفت دهید.

  3. لوبیا، عدس و نخود را که از ۲۴ ساعت قبل خیس کرده‌اید و پخته‌اید، به بلغور اضافه کنید.

  4. سبزی آش شامل تره، گشنیز، مرزه، جعفری و ترخون را خرد و به همراه مخلوط پیاز و سیر اضافه کنید و 45 دقیقه دیگر بپزید. در آخر نمک را اضافه کنید.

  5. آش را در ظرفی مناسب ریخته و با نعنا داغ، پیاز‌های باقی مانده و کشک تزیین کنید، نوش جان!

نکات

  • نکته: اگر وگان هستید، می‌توانید کشک را حذف کنید.

پرهام محمدی

کارشناس محتوای انرجیم | علاقمند به حوزه تناسب اندام

دیدگاهتان را بنویسید