طرز تهیه آش ترخینه

آش ترخینه یکی از غذاهای سنتی و مغذی ایرانی است که در بسیاری از مناطق ایران، به‌ویژه غرب کشور، محبوبیت زیادی دارد. ماده اصلی این آش، ترخینه است که از ترکیب بلغور گندم و دوغ تهیه و خشک می‌شود. در پخت این آش، ترخینه را به همراه حبوبات (مانند نخود و لوبیا)، سبزی‌های معطر (تره، گشنیز، جعفری و اسفناج) و گاهی سیر و پیاز داغ می‌پزند. آش ترخینه به دلیل وجود دوغ و ترخینه، طعمی خاص و دلنشین دارد و سرشار از مواد مغذی مانند پروتئین و کلسیم است. این آش معمولاً در فصل سرما و به‌عنوان یک غذای مقوی برای تقویت سیستم ایمنی بدن تهیه می‌شود و با نعناع داغ، پیاز داغ و گاهی کشک تزئین و سرو می‌گردد.

طرز تهیه آش ترخینه

طرز تهیه آش ترخینه
زمان آماده سازی 30 دقیقه
زمان آشپزی 90 دقیقه
زمان کلی 120 دقیقه
روش آشپزی ایرانی
وعده غذایی شام
کالری 610 کیلوکالری
تعداد نفرات 1 نفر

مواد لازم

  • ترخینه 0.5 لیوان
  • سبزی آش خام 1 لیوان
  • پیاز خام 0.5 عدد متوسط
  • سیر خام 1 حبه متوسط
  • روغن آفتابگردان 1 قاشق غذاخوری
  • نعنا خشک 0.5 قاشق غذاخوری
  • کشک مایع 1 قاشق غذاخوری
  • عدس پخته 0.5 لیوان
  • لوبیا قرمز پخته 0.5 لیوان
  • نمک 0.3 قاشق چایخوری
  • فلفل سیاه 0.3 قاشق چایخوری
  • زردچوبه 0.3 قاشق چایخوری
  • نخود پخته 60 گرم

دستورالعمل ها

  1. حبوبات را از شب قبل خیس کنید.

  2. ترخینه‌های خشک را بشویید تا اگر گرد و غباری در زمان خشک‌کردن روی آن نشسته است، از بین برود. سپس آن‌ها را به‌مدت ۱ تا ۲ ساعت در مقداری آب گرم خیس کنید.

  3. پیاز را خرد کنید و با روغن تفت دهید، لوبیا و نخود را به پیاز اضافه کنید و بگذارید با مقدار مناسبی آب بپزد.

  4. حدود یک ساعت بعد، عدس و ترخینه را آبکش کنید و همراه با نمک، زردچوبه و فلفل داخل قابلمه بریزید و بپزید.

  5. پس از گذشت ۳۰ دقیقه، سبزی آش را اضافه کنید و اجازه دهید تا آش ترخینه روی حرارت ملایم گاز جا بیفتد.

  6. در این فاصله، سیر رنده‌شده و نعنا را با روغن در ماهیتابه تفت دهید و کنار بگذارید.

  7. آش را در یک کاسه مناسب بریزید و با کشک، نعنا داغ، سیر داغ و پیاز داغ تزئین کرده و سرو کنید. نوش جان!

نکات

  • نکته: اگر وگن هستید کشک را حذف کنید.

parham

دیدگاهتان را بنویسید