آلبالو پلو یکی از غذاهای خوشطعم و مجلسی ایرانی است که با ترکیبی از برنج، آلبالو تازه یا مربای آلبالو، شکر و ادویهجات معطر تهیه میشود. این پلو اغلب به همراه گوشت قلقلی، مرغ یا تکههای ماهیچه سرو میشود که طعمی دلپذیر و خاص به آن میبخشد. در تهیه آلبالو پلو، آلبالوها ابتدا با شکر پخته میشوند تا شربت خوشطعمی ایجاد شود و سپس لابهلای برنج دم میشوند.
رنگ زیبا و طعم ترش و شیرین آلبالو پلو، این غذا را به گزینهای مناسب برای مهمانیها و مراسم خاص تبدیل کرده است. این غذای محبوب معمولاً با خلال پسته، بادام و زعفران تزئین میشود و ظاهری جذاب و اشتهابرانگیز دارد.
طرز تهیه آلبالو پلو
مواد لازم
- آلبالو 1 لیوان
- نمک 0.5 قاشق غذاخوری
- پسته ( خام ) 1 قاشق غذاخوری
- بادام درختی (مغز) 1 قاشق غذاخوری
- روغن آفتابگردان 3 قاشق غذاخوری
- برنج پخته (کم روغن) 20 قاشق غذاخوری
- شکر 3 قاشق مرباخوری
- زعفران 0.3 قاشق چایخوری
دستورالعمل ها
-
برنج را از چند ساعت قبل خیس کنید.
-
هسته آلبالوها را بگیرید و با مقداری شکر ده دقیقه روی حرارت قرار دهید تا شکر ذوب شود و آب آلبالو تا حدی خشک شود. لازم نیست مثل مربا غلیظ شود.
-
در یک قابلمه مقداری آب را به جوش بیاورید، آب برنج را خالی کنید و با نمک به آب جوش اضافه کنید. برنج را پس از تقریبا ۱۵ دقیقه آبکش کنید. (بهترین زمان آبکش کردن زمانی است که دانههای برنج کمی نرم شدهاند ولی هنوز ترد هستند.)
-
در این مرحله، ابتدا یک لایه برنج آبکششده و در لایه دوم مقداری آلبالو بریزید. این کار را چند بار تکرار کنید تا مواد تمام شود. در آخر روغن کانولا و زعفران روی برنج بریزید و ۳۰ دقیقه دم کنید.
-
در زمان سرو غذا، روی برنج را با خلال پسته و بادام تزئین کنید. نوش جان!