طرز تهیه حلیم

حلیم یک غذای سنتی و مقوی است که در بسیاری از کشورهای خاورمیانه، ایران، هند و ترکیه محبوبیت دارد. این غذا با موادی مانند گندم یا جو پوست‌کنده، گوشت (مانند گوشت گوسفند، مرغ یا بوقلمون)، و مقدار کمی روغن یا کره تهیه می‌شود.

مواد اولیه به‌آرامی و طی چندین ساعت پخته و هم زده می‌شوند تا بافتی کشدار و نرم پیدا کنند. حلیم اغلب به‌عنوان صبحانه، به‌ویژه در ماه رمضان یا مناسبت‌های مذهبی، مصرف می‌شود و با چاشنی‌هایی مانند دارچین، شکر، یا نمک سرو می‌گردد. این غذا به دلیل غنی بودن از پروتئین و کربوهیدرات، انرژی بالایی دارد و مناسب برای فصل‌های سرد سال است.

طرز تهیه حلیم

طرز تهیه حلیم
زمان آماده سازی 20 دقیقه
زمان آشپزی 100 دقیقه
زمان کلی 120 دقیقه
روش آشپزی ایرانی
وعده غذایی صبحانه
کالری 490 کیلوکالری
تعداد نفرات 1 نفر

مواد لازم

  • راسته گوسفند ، با چربی ، خام 120 گرم
  • بلغور گندم پخته 1.5 لیوان
  • پیاز خام 0.5 عدد متوسط
  • پودر دارچین 0.3 قاشق چایخوری
  • زردچوبه 0.3 قاشق چایخوری
  • نمک 0.3 قاشق چایخوری
  • فلفل سیاه 0.3 قاشق چایخوری

دستورالعمل ها

  1. پیاز را رنده کنید و با گوشت، گندم، دارچین، زردچوبه و آب 90 دقیقه بپزید. بهتر است از گندم پوست کنده استفاده کنید، گندم را از قبل خیس کنید.

  2. گوشت را جدا کنید و ریش ریش کنید.

  3. محتویات قابلمه را با گوشت کوب برقی به خوبی بکوبید.

  4. گوشت را به قابلمه برگردانید و نمک را اضافه کنید و این بار با گوشت کوب دستی بکوبید تا حلیم کش دار شود.

  5. در آخر،حلیم را با دارچین تزیین کنید، نوش جان!

نکات

  • نکته: به جای گوشت قرمز، از مرغ یا گوشت بوقلمون نیز میتوانید استفاده کنید.

پرهام محمدی

کارشناس محتوای انرجیم | علاقمند به حوزه تناسب اندام

دیدگاهتان را بنویسید