طرز تهیه حلیم بادمجان

حلیم بادمجان یکی از غذاهای سنتی و خوش‌طعم ایرانی است که به‌ویژه در مناطق مرکزی و جنوبی ایران طرفداران زیادی دارد. این غذا با ترکیب موادی مانند بادمجان، گوشت (معمولاً گوشت گوسفند یا بوقلمون)، عدس، و گاهی برنج یا بلغور تهیه می‌شود. پس از پخت، مواد به‌خوبی له و ترکیب می‌شوند تا بافتی نرم و کشدار پیدا کنند. برای طعم‌دهی بهتر، این غذا با سیر داغ، پیاز داغ، و گاهی نعناع داغ تزئین و سرو می‌شود. حلیم بادمجان معمولاً با نان یا به‌عنوان یک وعده کامل مصرف می‌شود و به دلیل داشتن مواد مغذی، غذایی سالم و مقوی به شمار می‌آید.

طرز تهیه حلیم بادمجان

طرز تهیه حلیم بادمجان
زمان آماده سازی 20 دقیقه
زمان آشپزی 60 دقیقه
زمان کلی 80 دقیقه
روش آشپزی ایرانی
وعده غذایی ناهار
کالری 885 کیلوکالری
تعداد نفرات 1 نفر

مواد لازم

  • سردست گوسفند ، بدون چربی ، خام 90 گرم
  • بادمجان خام 4 عدد متوسط
  • عدس پخته 1 لیوان
  • کشک مایع 3 قاشق غذاخوری
  • پیاز خام 1 عدد کوچک
  • سیر خام 1 حبه متوسط
  • نعنا خشک 1 قاشق چایخوری
  • روغن آفتابگردان 2.5 قاشق غذاخوری
  • زردچوبه 0.3 قاشق چایخوری
  • نمک 0.3 قاشق چایخوری
  • فلفل سیاه 0.3 قاشق چایخوری

دستورالعمل ها

  1. گوشت را با کمی فلفل سیاه و پیاز سرخ شده و سیر خام و زرد چوبه تفت دهید و بگذارید تا با کمی آب کاملا بپزد.

  2. سپس عدس‌ها را با مقداری آب بپزید و آماده کنید. بهتر است کمی هم به آن دارچین اضافه کنید تا سردی عدس گرفته شود و طبع غذا گرم شود.

  3. نعناع خشک را هم با کمی روغن تفت دهید، دقت کنید که نعناع نسوزد و رنگ سبز خود را حفظ کند.

  4. بادمجان‌های پوست کنده و قطعه قطعه شده را از چند ساعت قبل در آب و نمک قرار دهید تا تلخی آن گرفته شود سپس در هواپز بپزید یا کبابی کنید.

  5. ‌بعد از اینکه همه مواد را آماده کردید باید بادمجان‌ها را ساطوری کنید. سپس عدس را اضافه و با گوشت کوب برقی یا دستی بکوبید تا مخلوط شوند البته نیاز به کوبیدن زیاد نیست.

  6. سپس گوشت را ریش ریش کنید و اضافه و با گوشت کوب دستی بکوبید.

  7. کشک پاستوریزه را بجوشانید و کمی به آن زعفران اضافه کنید تا کشک زعفرانی شود. سپس به همراه نعناع داغ به قابلمه اضافه کنید و اجازه دهید چند دقیقه دیگر بپزد.

  8. مخلوط آماده شده را در ظرفی بکشید و با پودر گردو، نعناع داغ، سیر و کشک زعفرانی به دلخواه تزیین کنید. نوش جان!

پرهام محمدی

کارشناس محتوای انرجیم | علاقمند به حوزه تناسب اندام

دیدگاهتان را بنویسید