طرز تهیه خورشت ماست

خورشت ماست یکی از غذاهای خاص و سنتی اصفهان است که با ترکیبی از گوشت (معمولاً گردن گوسفند)، ماست چکیده، زعفران، شکر و خلال بادام و پسته تهیه می‌شود. برخلاف نامش، این غذا بیشتر به عنوان دسر یا پیش‌غذا شناخته می‌شود و طعمی شیرین و لطیف دارد.

گوشت پخته‌شده ابتدا ریش‌ریش و سپس با ماست و سایر مواد مخلوط می‌شود و با استفاده از زعفران به آن رنگ طلایی و جذابی داده می‌شود. خورشت ماست با تزئینات سنتی سرو شده و از غذاهای فاخر در میهمانی‌ها و مجالس اصفهانی‌ها به شمار می‌رود.

طرز تهیه خورشت ماست

طرز تهیه خورشت ماست
زمان آماده سازی 15 دقیقه
زمان آشپزی 30 دقیقه
زمان کلی 45 دقیقه
روش آشپزی ایرانی
وعده غذایی دسر
کالری 667 کیلوکالری
تعداد نفرات 1 نفر

مواد لازم

  • گردن گوسفند ، بدون چربی ، خام 120 گرم
  • ماست چکیده 8% چربی 1 لیوان
  • زرده تخم مرغ خام 1 عدد متوسط
  • بادام درختی (مغز) 5 عدد
  • پسته ( خام ) 5 عدد
  • پیاز خام 0.5 عدد متوسط
  • زردچوبه 0.5 قاشق چایخوری
  • زعفران 1 قاشق چایخوری
  • نمک 0.5 قاشق چایخوری
  • شکر 1 قاشق غذاخوری

دستورالعمل ها

  1. ابتدا گوشت را با پیاز و کمی زردچوبه و آب روی حرارت قرار دهید تا با حرارت ملایم کاملا بپزد. وقتی گوشت پخت، قبل از اینکه از روی حرارت برداشته شود مقداری نمک هم به آن اضافه کنید تا مزه دار شود.

  2. سپس گوشت پخته شده را از استخوان جدا کنید و در یک ظرف مسی با گوشت کوب خوب آن را بکوبید تا کش‌دار شود.

  3. در مرحله بعد زرده تخم مرغ را با شکر و ماست مخلوط کنید و خوب هم بزنید و روی حرارت ملایم قرار دهید تا به جوش بیایند.

  4. وقتی مایه جوش آمد گوشت کوبیده شده را داخل آن بریزید و خوب هم بزنید تا مخلوط شوند. در این مرحله باید مواد کش دار شوند. در مرحله آخر نمک، زعفران آب کرده و گلاب را اضافه کنید و هم بزنید تا خورش جا بیفتد.

  5. خورش ماست آماده شده را پس از خنک شدن و قرار دادن در یخچال در ظرف مورد نظر بکشید و با زرشک، خلال بادام و پسته تزیین کنید. نوش جان!

نکات

  • نکته: از ظرف با جنس روی برای کوبیدن استفاده نکنید وگرنه رنگ غذا تیره و بد می‌شود.

پرهام محمدی

کارشناس محتوای انرجیم | علاقمند به حوزه تناسب اندام

دیدگاهتان را بنویسید