طرز تهیه چیکن ماسالا

چیکن ماسالا یک غذای مشهور و خوش‌طعم هندی است که با تکه‌های مرغ پخته‌شده در سس غلیظ و معطر تهیه می‌شود. این سس معمولاً از ترکیب گوجه‌فرنگی، خامه یا ماست، و ادویه‌جاتی مانند گرم ماسالا، زردچوبه، زیره و زنجبیل ساخته می‌شود که طعمی گرم و دلپذیر به غذا می‌دهند.

مرغ در ابتدا با ادویه‌ها مزه‌دار شده و سپس در سس غنی و خامه‌ای پخته می‌شود. چیکن ماسالا اغلب با برنج باسماتی یا نان‌هایی مثل نان نان یا چاپاتی سرو می‌شود و به دلیل طعم قوی و عطر خاص خود، یکی از غذاهای محبوب بین‌المللی است. نسخه‌های مختلف این غذا بسته به منطقه، ترکیبات متفاوتی دارند.

طرز تهیه چیکن ماسالا

طرز تهیه چیکن ماسالا
زمان آماده سازی 15 دقیقه
زمان آشپزی 30 دقیقه
زمان کلی 45 دقیقه
روش آشپزی هندی
وعده غذایی ناهار
کالری 668 کیلوکالری
تعداد نفرات 1 نفر

مواد لازم

  • سینه مرغ ، بدون پوست ، خام 130 گرم
  • سیب زمینی خام 1 عدد متوسط
  • پیاز خام 0.5 عدد متوسط
  • سیر خام 1.5 حبه متوسط
  • فلفل سبز تند 1 عدد کوچک
  • خامه با غلظت متوسط 3 قاشق غذاخوری
  • گوجه فرنگی خام 2 عدد متوسط
  • هل 0.3 قاشق چایخوری
  • پودر دارچین 0.3 قاشق چایخوری
  • پودر میخک 0.3 قاشق چایخوری
  • زنجبیل تازه 0.5 قاشق چایخوری
  • آب لیمو ترش 1.5 قاشق غذاخوری
  • روغن آفتابگردان 2 قاشق غذاخوری
  • فلفل سیاه 0.3 قاشق چایخوری
  • فلفل قرمز هندی 0.3 قاشق چایخوری
  • نمک 0.3 قاشق چایخوری
  • تخم گشنیز 0.5 قاشق مرباخوری
  • برگ بو 3 گرم

دستورالعمل ها

  1. سیر و زنجبیل را آسیاب کنید تا خمیری شود. البته می توانید به جای مخلوط کن از رنده هم استفاده کنید. سپس آن را کنار بگذارید.

  2. پیاز را خرد کرده و داخل مخلوط کن بریزید.

  3. فلفل سبز، دانه‌های فلفل سیاه، میخک، دارچین، هل، برگ بو و مقدار کمی آب داخل مخلوط کن بریزید، آسیاب کنید و کنار بگذارید.

  4.  گوجه فرنگی را خرد کرده و در مخلوط‌کن پوره کنید.

  5. مرغ و سیب‌زمینی را به صورت درشت خرد کنید.

  6. نصف خمیر زنجبیل و سیر، نصف پودر فلفل قرمز، زردچوبه و آب لیمو را به مرغ‌ها اضافه کنید و بگذارید مرغ به مدت نیم ساعت استراحت کند.

  7. خمیر پیازی را داخل تابه بریزید و به مدت ۱۰ الی ۱۲ دقیقه با کمی روغن تفت دهید. توجه داشته باشید که آن را دائم هم بزنید تا رنگش تغییر کند و حجمش کمتر شود.

  8. باقیمانده خمیر زنجبیل و سیر را به مواد اضافه کنید و ۲ الی ۳ دقیقه تفت دهید.

  9. پودر فلفل و پودر گشنیز را اضافه کنید و ۷ الی ۸ دقیقه دیگر تفت دهید تا مواد کاملا خشک شود و روغن آن بیرون بزند.

  10. سپس پوره گوجه فرنگی را اضافه کنید و ۱۰ الی ۱۵ دقیقه تفت دهید تا آب گوجه فرنگی کشیده شده و مواد قرمز رنگ شو

  11. مرغ‌هایی که داخل مواد خوابانده‌اید را در تابه بریزید، نمک بزنید و کمی سرخ کنید تا قهوه‌ای طلایی رنگ شود.

  12. خمیر ماسالا را به مرغ‌ها اضافه کنید، یک پیمانه آب بریزید و هم بزنید. درب تابه را بگذارید و اجازه دهید به مدت ۱۰ دقیقه بجوشد.

  13. بگذارید مرغ و سیب زمینی کامل بپزد، وقتی که مرغ پخت، غذا را از روی شعله بردارید و در آخر خامه را به غذا اضافه کنید. نوش جان!

نکات

  • نکته: بهتر است از چوب دارچین و میخک استفاده کنید، تا عطر بهتری به غذا دهند.

پرهام محمدی

کارشناس محتوای انرجیم | علاقمند به حوزه تناسب اندام

دیدگاهتان را بنویسید