طرز تهیه آبگوشت

آبگوشت یکی از غذاهای سنتی و محبوب ایرانی است که از ترکیب گوشت قرمز (معمولاً گوسفندی)، نخود، لوبیا، گوجه‌فرنگی، سیب‌زمینی و ادویه‌جات مختلف تهیه می‌شود. این غذا به دلیل مواد مغذی‌اش، منبع غنی از پروتئین و انرژی است و معمولاً در روزهای سرد سال طرفداران زیادی دارد. آبگوشت در دو بخش مصرف می‌شود: “ترید”، که نان را در آب غذا می‌ریزند، و “گوشت‌کوبیده”، که مخلوط مواد پخته‌شده را کوبیده و با سبزی و نان تازه سرو می‌کنند. آبگوشت علاوه بر طعم لذیذش، یک تجربه نوستالژیک و صمیمی از سفره‌های ایرانی را به همراه دارد.

طرز تهیه آبگوشت

طرز تهیه آبگوشت
زمان آماده سازی 30 دقیقه
زمان آشپزی 90 دقیقه
زمان کلی 120 دقیقه
روش آشپزی ایرانی
وعده غذایی ناهار
کالری 553 کیلوکالری
تعداد نفرات 1 نفر

مواد لازم

  • راسته گوسفند ، با چربی ، خام 100 گرم
  • سیب زمینی خام 1 عدد متوسط
  • پیاز خام 1 عدد کوچک
  • نخود پخته 0.5 لیوان
  • لوبیا سفید پخته 0.5 لیوان
  • فلفل سیاه 0.3 قاشق چایخوری
  • پودر دارچین 0.3 قاشق چایخوری
  • رب گوجه فرنگی 1 قاشق غذا خوری سر خالی
  • نمک 0.3 قاشق چایخوری
  • زردچوبه 0.3 قاشق چایخوری

دستورالعمل ها

  1. نخود و لوبیا را از شب قبل خیس کنید و چند بار آب آن را عوض کنید تا هم زودتر بپزد و هم نفخ آن کم شود. سپس به همراه گوشت گوسفندی و پیاز خرد شده داخل قابلمه ای مناسب بریزید و مقداری آب سرد داخل قابلمه بریزید در حدی که آب روی گوشت را بگیرد.

  2. پس از یک ساعت پخت، کف روی غذا را جمع کنید و دور بریزید.

  3. گوجه فرنگی‌ها را پوست بگیرید و رنده کنید و به همراه فلفل، زردچوبه و دارچین داخل قابلمه بریزید.

  4. یک ساعت پایانی سیب زمینی‌ها را هم پوست بگیرید و درشت خرد کنید و به همراه رب گوجه فرنگی و نمک داخل قابلمه آبگوشت بریزید.

  5. چوب دارچین را هم خارج کنید و در قابلمه را ببندید و حرارت را کم کنید تا آبگوشت به آرامی یک ساعت دیگر بپزد. نوش جان!

پرهام محمدی

کارشناس محتوای انرجیم | علاقمند به حوزه تناسب اندام

دیدگاهتان را بنویسید